Reklam Alanı
Reklam Alanı

1 yılda topladığı 10 bin adet taşla koleksiyon yaptı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yasin DALKILIÇ- İlyas KAPLAN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’nin Develi ilçesinde İsmail Develioğlu (50), bir yıl önce biriktirmeye başladığı taşlarla koleksiyon oluşturdu. 10 bine yakın taş biriktiren Develioğlu, “Bende son 1 yılda taş hobisi başladı. Taş toplamak beni çok mutlu ediyor. Gördüğüm taşlardan kesit alıp, içindeki gerçek dünyayı görüyorum” dedi.  
Develi ilçesinde, evli ve 3 çocuk babası İsmail Develioğlu’nun, yaklaşık bir yıl önce doğa gezisi sırasında gördüğü şekilli taşlar ilgisini çekti. Develi Belediyesi’nde personel müdürü olarak çalışan Develioğlu, bu süreçten sonra taş toplamak için geziler yaptı. Yaklaşık 10 bine yakın taş biriktiren Develioğlu, evinde koleksiyon oluşturdu. Develioğlu, uzmanlardan bazılarının 3 ile 10 milyon yıl öncesine ait olduğunu öğrendiği taşlara gözü gibi bakıyor. Oluşturduğu taş koleksiyonu hakkında bilgi veren İsmail Develioğlu, “Ben doğa tutkunuyum. Fotoğraf çekmeyi ve kamp yapmayı çok seviyorum. Doğada gezerken taşların farklılıklarını fark ettim. Bende son bir yılda taş hobisi başladı. 10 bine yakın taş topladım. Taş toplamak beni çok mutlu ediyor. Ülkemizde çok farklı taşlar var. Oluşan bu hobim doğaya olan merakımı daha da fazlalaştırdı” diye konuştu.
‘TAŞ GÖRÜNCE DAYANAMIYORUM’
Develioğlu, taş koleksiyonunun kendini mutlu ettiğini belirterek, “Evde o kadar çok taş var ki, bazen eşim bu taşlardan dolayı ‘bina çökecek’ diyor. Ben taşları görünce dayanamıyorum. Bu merakımın sonu yok biliyorum. Amacım farkındalık oluşturmak. Elimde 3 ile 10 milyon öncesine ait taş fosiller var. Farklı kentlere gittiğimde de taşları alıp buluyorum. Gördüğüm taşlardan kesit alıp, içindeki gerçek dünyayı görüyorum” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!