Reklam Alanı
Reklam Alanı

12 BİN KİLOMETRE UZAKTAN GELEN TURİSTLER, IHLARA’YA HAYRAN KALDI

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

AKSARAY’da Kapadokya’nın başlangıç noktası olan Ihlara Vadisi karla beyaz örtüye bürünen doğal güzelliği ile ABD, Brezilya, Meksika ve Arjantin’den yaklaşık 12 bin kilometre uzaklıktan gelen turistlerin, beğenisi topladı. ABD’den gelen ve aslen Meksikalı olduğunu belirten Estafaniye Yov, “Kapadokya ve Türkiye’yi çok sevdim. Burada insanlar çok güler yüzlü ve Türkiye çok güzel ve muhteşem bir ülke. Aksaray’daki Ihlara Kanyonu’na hayran kaldım ve çok hoşuma gitti” dedi.
Güzelyurt ilçesi sınırlarında yer alan tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisi, kaya oyma mekanları, kiliseleri ve bitki örtüsüyle her mevsim ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. 394 basamaklı merdivenden inilen 14 kilometrelik vadi, karın yağmasıyla da adeta beyaza büründü. Bu güzel manzarayı ise Meksika, ABD, Brezilya ve Arjantin’den gelen turistler görme imkanı buldu. Vadiyi ziyaret eden turistler, kartopu oynayıp, fotoğraf çektirdi.
‘TÜRKİYE MUHTEŞEM BİR ÜLKE’
ABD’den geldiğini belirten Estafaniye Yov, şunları söyledi:
“Aslen Meksikalıyım; ama Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyorum. Kapadokya ve Türkiye’yi çok sevdim. Burada insanlar çok güler yüzlü ve Türkiye çok güzel ve muhteşem bir ülke. Aksaray’daki Ihlara kanyonuna hayran kaldım ve çok  hoşuma gitti. Dünyada bir çok yerde diğer kanyonlarda var; ama burada yağan karla birlikte daha güzel bir görüntü verdi. Bizde arkadaşlarımızla kartopu oynayıp, kardan adam yapıp, bol bol fotoğraf çekindik. ” 
Turist kafilisini eşlik eden rehber Birdal Oymak, kafilenin ABD, Meksika, Brezilya ve Arjantin’den gelen turistlerden oluştuğunu belirtti. Oymak, “Misafirlerimizi, Anadolu’yu gezdiriyoruz. Pandemi döneminde evde kalmaktan sıkılmış ve ‘Artık biz gezmek istiyoruz, ne olursa olsun aşıda çıktı, testimizde yaptırdık ve her şeyde yolunda biz yola çıkıyoruz’ diyerek yaklaşık 12 bin kilometre uzaktan Türkiye’ye geldiler. Bizde bu grupla Kapadokya ve Anadolu’yu geziyoruz. Bugün güzelliliğiyle büyüleyen Ihlara Vadisi’ni geziyoruz. Şansımıza çok güzel kar yağdı. Misafirlerimizle bol bol selfie yaptık.”diye konuştu.

(Görüntü Dökümü
-Selime Katedralinin karlı görüntüsü
-Peri baçalarından kartpostallık görüntüsü
-Ihlara vadisine gelen turistlerin kardan adam yapıp, kartopu oynamaları
-Turistlerin karda bol bol fotoğraf çekinmeleri
 – Vadinin girişinde turistlerin görüntüsü
-Vadiyi merdivenlerden izleyen kedinin görüntüsü
– Kar yağışı ile beyaza bürünen vadinin görüntüsü
-Melendiz çayının görüntüsü
– Amerika’dan ziyarete gelen Estafaniye Yov röp
-Tur rehberleri Birdal Oymak röp
-Vadiden genel detaylar
Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!