Reklam Alanı
Reklam Alanı

1500 rakımda 500 yıllık ardıç 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ERZURUM’un Olur ilçesine bağlı Çataksu Mahallesi Köter mezrasında 500 yıllık ağaç olduğu bilgisini alan bir grup doğasever, bölgeyi gezdi. Yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüş gerçekleştiren doğaseverler, 1500 rakımdaki mezrada bulunan ve 500 yıllık olduğu ileri sürülen ardıcı inceledi. Mahalle sakinlerinden Engin Atmaca’dan bilgi edinen doğaseverler, ağacın korumaya alınmasını istedi.

Oltu ilçesinde bir grup doğasever, havanın da ısınmasıyla baharda yeşermeye başlayan arazide yürüyüşe çıktı. İlçenin Çataksu Mahallesi’ne bağlı Köter mezrasına giden doğaseverler, yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi. Mezrada 500 yıllık olduğu ileri sürülen ardıcın bulunduğu bölgeye giden doğaseverler, mahallede oturan Engin Atmaca’dan bilgi aldı. Ağaca baltayla zarar verildiğini belirten Atmaca, 5 asırlık ağaca sahip çıkılmasını istedi.  

TEMA Vakfı Oltu gönüllüsü olan avukat Muharrem Kalyon, ağacı görmek için bölgeye yürüyüş düzenlediklerini söyledi. Oltulu doğasever, emekli öğretmen Osman Aslan da “Daha önce burada 500 yıllık ardıç olduğu söylendi. Biz de merak ettik Oltulu doğaseverler olarak yürüyüş düzenledik, yerinde inceledik. Korumaya alınması ve kesilmemesi için tedbir alınması gerekir” diye konuştu. 

Fen bilimleri öğretmeni Emre Kızıltan ise “Tarihe tanıklık etmiş bir ağacın haberini aldık ve buraya geldik. Gerçekten de yaşlı bir ağaç, sahip çıkılmasını istiyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde burayı tekrar ziyaret edeceğiz. Gereken önlemlerin alınması için yetkililere sesleniyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Köter yaylasına yürüyüş    
-Ardıç ağacına gidiş   
-Ardıç ağacı görüntüsü     
-Engin Atmaca,Muharrem Kalyon,Osman Aslan röpörtaj    
-Emre Kızıltan röp 
-Ardıç ağacı görüntüsü
-Yürüyüşten detaylar 

Haber: Murat AYDIN / OLTU (ERZURUM), (DHA) 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!