Reklam Alanı
Reklam Alanı

1800 rakımda Bakü’nün kurtuluşunun 103’üncü yılı kutlaması

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Özkan AYDIN/ IĞDIR, (DHA)- AZERBAYCAN’ın başkenti Bakü’nün kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü, Iğdır’da kutlandı. Ağrı Dağı eteklerindeki 1800 rakımlı Cehennem Vadisi’ne tırmanan Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği üyeleri, Türkiye ve Azerbaycan bayrakları açtı. 
Bakü’nün kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği ile Azerbaycan’da yaşayan iş insanı Yılmaz Okuklu tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılanlar, Ağrı Dağı eteklerindeki 1800 rakımlı Cehennem Vadisi’ne yürüyerek, Türkiye-Azerbaycan bayrakları ile ‘Azerbaycan seninleyiz’ yazılı pankartı açtı.
Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar, “Ağrı Dağı’nın kuzey yamacında Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını açtık. Erivan şu an karşımızda. Amacımız burada bugün Türk bayraklarını Bakü’nün kurtuluşu anısına dalgalandırmak ve Ermenistan’a Ağrı Dağı’ndan mesaj vermektir. Bu vesileyle Bakü’nün 103’üncü yıl dönümünü kutluyor ve can Azerbaycan’a saygı ve sevgimizi gönderiyoruz” dedi.
Azerbaycanlı iş insanı Yılmaz Okuklu da Ağrı Dağı eteklerine Azerbaycanlı kahramanlar adına abide dikeceklerini söyledi. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!