Reklam Alanı
Reklam Alanı

1’inci Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu’na 363 sporcu katıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Selim KAYA / KIZILTEPE (Mardin), (DHA) – Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Mezopotamya Yarı Maraton Koşusu, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın startını vermesiyle başladı. 21 kilometre yarı maraton olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen koşuya, yerli yabancı 363 sporcu katıldı. 5 kilometrelik halk koşusuna ise 7’de 70’e onlarca vatandaş katılım sağladı.
Vali Mahmut Demirtaş tarafından Tepebaşı Mahallesi Halı Sokak’ta startı verilen Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu işbirliğinde 5 kilometre halk koşusu, 21 kilometre yarı maraton olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen koşuya yerli yabancı 363 sporcu katıldı. 5 kilometrelik halk koşusuna ise 7’de 70’e onlarca vatandaş katılım sağladı.
DEMİRTAŞ: AMAÇ SPORA TEŞVİK VE ŞEHRİN TANITIMINI SAĞLAMAK
Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Demirtaş, gerçekleştirilen etkinlikle amaçlarının bir yandan çocukları ve gençleri spora teşvik etmek bir yandan da kentin tanıtımını sağlamak olduğunu belirtti. İlk defa düzenlenen koşuya sporcu ve vatandaşların yoğun katılımından duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Demirtaş, “Kızıltepe ilçemizde ilk defa düzenlenen yarı maratona hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ciddi katılımın olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Bugün bu etkinliğimizi başlattık inşallah bundan sonra devamını da getireceğiz. Tek amacımız; hem çocuklarımızı spora teşvik etmek istiyoruz hem de ilimizi en güzel şekilde ülkemizde ve uluslararası düzeyde tanıtmak istiyoruz. Bu etkinliğin ilimizin tanıtımına ciddi bir katkısının olacağına inanıyorum. Kaymakamımız başta olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Çam ise 72’si kadın 291’i erkek sporcu olmak üzere 363 sporcunun koşuya katılım sağladığını söyledi.

(FOTOĞRAFLI)

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!