Reklam Alanı
Reklam Alanı

38 OTOMOBİL ÇALAN ‘KURTÇA’ ÇETESİNE OPERASYON

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ali AKSOYER-Adem VAROL/İSTANBUL,(DHA)- İSTANBUL ve 6 farklı ilde 38 otomobil çalan şebeke  çökertildi. Kendilerine, yöneticileri olan Kurtça B.’nin (38) ismini veren şebekenin 27 üyesi yakalandı. Çalınan tüm araçlar bulunurken şüphelilere yapılan operasyon kameralara yansıdı. 
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan soruşturmada, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği çalışma yürüttü. Dört ay boyunca yapılan teknik takip sonucunda şüphelilerin yerleri tespit edildi. Şebekenin İstanbul, Kocaeli, Samsun, Bursa, Adana, Mersin ve Sakarya’da 27 üyesi olduğu öğrenilirken, çete lideri olduğu iddia edilen Kurtça B.’nin cezaevinde olduğu ve üyelerini cezaevinden yönettiği öğrenildi. Şüphelilerin araç beyinlerini ve şase numaralarını değiştirerek kullandıkları ve kendi içlerinde açık artırma usulü ile sattıkları belirlendi. Otomobilleri çalınan bazı araç sahipleri Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek otomobillerini teslim aldı.

“ARACIMIN KONTAĞINI KAPATMADIM, İKİ KİŞİ SANİYELER İÇERİSİNDE KAÇIRDI”
Otomobili dükkanın önünden çalınan Hasan İrten, “Aracımla ben dükkana yanaşırken bir dakikalığına içeriye bir şey indirip döneyim derken aracımın kontağını kapatmadım. Saniyelik olaydı, toplasan bir dakika etmez. İçeri girer girmez iki kişi araca binip kaçırdı. Arkamıza döndüğümüzde aracımızın kaybolduğu gördük. Allah emniyet teşkilatından razı olsun, emeğimizi geri getirdiler.” dedi. Diğer bir mağdur olan Murat Erikligül ise; “Normal bir şekilde park ettim. Aracımı düz kontak yaparak çalmışlar, 40 dakika sonra penceremi açtığımda  aracımın yerinde olmadığını fark ettim, 155’i aradım” dedi. Diğer 36 otomobil de sahiplerine teslim edildi. 

GÖZALTI ANLARI KAMERALARA YANSIDI
Yerleri tespit edilen şüpheliler yedi ilde eş zamanlı operasyon ile ikamet ettiği adreslerde yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde çalınan otomobillere ait olan çok sayıda beyin mekanizması ve orijinal plakalar ele geçirildi. Şüphelilerin gözaltına alınma anları kameralara yansıdı. 27 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adalet Sarayına sevk edildi. Öte yandan bazı otobillerin TIR’larla aracı satın alan çete üyesine gönderildiği öğrenildi. 

Görüntü dökümü:
———————
-Şüphelilerin adliyeye sevk görüntüleri
-Şüphelilerin gözaltı anları
-Çalıntı otomobilin tır içinde ki görüntüsü
-Çalınan otomobillerin beyin mekanizmaları ve plaka sergisi
-Mağdurlar ile röportaj
-Çalıntı otomobillerin sergisi

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!