Reklam Alanı
Reklam Alanı

6 aylık çalışmayla 1 ton ağırlığında Cumhurbaşkanlığı forsu yaptı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

6 aylık çalışmayla 1 ton ağırlığında Cumhurbaşkanlığı forsu yaptı

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde taş ustası Mahmut Selaniş, 6 ay süren çalışmayla 1 ton ağırlığında, 4 metre uzunluğunda bazalt taşından Cumhurbaşkanlığı forsu yaptı. Selaniş, yaptığı forsu, yetkililerin vereceği destek ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne göndermek istiyor.

Siverek’te baba mesleği taş ustalığını sürdüren 12 çocuk babası Mahmut Selaniş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgisi ile iki yıl önce bazalt taşından Cumhurbaşkanlığı forsu yaptı. Selaniş’in yaptığı fors, daha sonra Cumhurbaşkanlığı’nın Ahlat’taki külliyesinde sergilenmeye başlandı. Selaniş, bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sergilenmesi için 1 ton ağırlığında yeni bir fors hazırladı. 6 ay boyunca süren çalışmayla 1 ton ağırlığında, 4 metre uzunluğundaki forsu tamamlayan Selaniş, şimdi onu Ankara’ya göndermek için yetkililerden destek bekliyor.

Ekmeğini taştan çıkardığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevdiğini anlatan Selaniş, “6 tonluk tek parça bazalt taşını, çekiç ve balyozla yontup, şekil vererek, Cumhurbaşkanlığı forsunu tamamladım. 6 aylık çalışmanın ardından tamamladığım 1 ton ağırlığında, 4 metre uzunluğundaki Cumhurbaşkanlığı forsu ile bir metrelik Rabia işaretinin olduğu taşı Ankara’ya götürmek istiyorum. Kendi götürme imkanım olmadığı için yetkililerin desteği ile bu iki eseri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne ulaştırarak Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğim” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
– Taş ustasının çalışması
– Cumhurbaşkanlığı forsu
– Rabia işareti
– Taş ustası Mahmut SELANİŞ’in konuşması
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK-ŞANLIURFA-DHA)
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!