Reklam Alanı
Reklam Alanı

AB’den 6 üye ülkede istihdama destek için 13 milyar euro

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 30 Mart (DHA) – Avrupa komisyonu, altı üye ülkede, istihdamın korunması için, Avrupa Komisyonu, Acil Durumda İşsizlik Risklerini Azaltmak İçin Destek programı (Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency – SURE) kapsamında, 13 milyar euro destek verildiğini açıkladı.
Komisyon’dan yapılan açıklamaya göre, Covid-19 pandemisinin istihdam üzerindeki etkilerinden korumak için, 1.0 milyar euro Çekya, 2.2 milyar euro Belçika, 4.06 milyar euro İspanya, 2.47 milyar euro İrlanda, 1.87 milyar euro İtalya, 1.4 milyar euro Polonya’daki işletmelere dağıtıldı.
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursulan von der Leyen, pandemi kaynaklı krizin özellikle işini kaybetmekten korkan birçok çalışanı çok olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Bu, istihdamı korumaya ve krizden toparlanmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor” dedi.
Komisyon’un bir hafta önce yaptığı açıklamada da, pandemi döneminde 25 ile 30 milyon arasında istihdamın korunması için SURE kapsamında yaklaşık 2.5 milyon işletmeye destek verildiği belirtildi.
Covid-19 pandemisinden etkilenen işleri ve gelirleri korumak için tasarlanmış 100 milyar euro büyüklüğündeki SURE fonuna ilişkin ön değerlendirmeyi yayınladı.
Buna göre, Komisyon şimdiye kadar 19 üye ülkeye SURE kapsamında, toplam 90,6 milyar euro tutarında mali destek verdi ve 9 milyar euronun üzerinde mali yardım sağlayabilecek durumda. 
Avrupa Komisyonu’nun Ticaret’ten sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis, SURE’un bu dönemde AB genelinde on milyonlarca kişiyi ve firmayı işsizlik riskine karşı koruduğunu ve bu kişilerin geçim kaynaklarını güvence altına almayı başarıyla desteklediğini vurguladı ve “İyileşme sürecine doğru ilerlerken, iş açısından zengin bir toparlanmayı desteklemek ve işçiler ile işgücü piyasalarına aktif destek sağlamak için önlemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Avrupa Komisyonu, geçen Kasım ayında SURE kaynaklarını desteklemek için 8.5 milyar eiro tutarında tahvil çıkarmıştı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!