Reklam Alanı
Reklam Alanı

AB’nin kriz dönemlerinde sağladığı ürünlere KDV muafiyeti önerisi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 12 Nisan (DHA) – Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği (AB) ve organları tarafından kriz döneminde sağlanan hayati öneme sahip ürün ve hizmetlerin Katma Değer Vergisi’nden (KDV) muaf tutulmalarını önerdi.
Komisyon’un Pazartesi günü yaptığı açıklamada, söz konusu önerinin, “doğal afetler ve halk sağlığıyla ilgili acil durumlar gibi krizlere yanıt vermek için kamu yararına kullanılan AB kaynaklarının verimliliğini en üst düzeye çıkarma” amacıyla yapıldığı belirtildi.
Açıklamaya göre, Komisyon’un önerisi kapsamındaki ürünler ve hizmetler, kişisel koruyucu ekipmanları, teşhis testleri ve test materyallerini, farmasötik ilaçları, karantina tesislerini ve klinik denemeleri içeriyor.
Avrupa Komisyonu Ekonomi’den Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, öneriye ilişkin olarak, “Bugün yaptığımız öneri, AB’nin, krizlere ve acil durumları AB içinden karşılık verme hedeflerini destekliyor. Öneri ayrıca, salgınla mücadele ve iyileşmeyi desteklemek için AB düzeyindeki yardım çabalarının mali etkisinin en üst düzeye çıkarılmasını sağlayacaktır” dedi.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!