Reklam Alanı
Reklam Alanı

ACB / Holzmann: Pandemi dönemi tahvil alımları azaltılabilir

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 8 Nisan (DHA) – Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi, Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, Pandemi Acil Satın Alma Programı (Pandemic Emergency Purchase Programme – PEPP) kapsamındaki tahvil alımlarının yılın ikinci çeyreği sonunda azaltılabileceğini söyledi.
CNBC’nin sorularını yanıtlayan Holzmann, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin tahvil alım programının ikinci çeyrek sonunda belirleneceğini ve azaltmaya ilişkin kararın bu gözden geçirme sırasında alınabileceğini vurguladı. Holzmann, PEPP’nin sağladığı esneklik gerekmedikçe kullanılmayacağını vurguladı.
ECB politika yapıcılarından Pierre Wunsch de, Salı günü yaptığı açıklamada, 2020 ve 2021 başlarındaki hanehalkı tasarruflarının, 3-5 yıllık güçlü tüketim artışını 2019’dan daha yüksek bir seviyede finanse etmek için yeterli olduğunu söyledi.
Wunsch açıklamasında, ekonomideki iyileşme sürerse Avrupa Merkez Bankası’nın bazı şekillerde sıkılaşma yönünde adımlar atması gerekeceğini öne sürdü. ECB’den daha önce yapılan açıklamalarda da, ekonominin zorlanması durumunda, Pandemi Acil Satın Alma Programı’nı (PEPP) Mart 2022’ye kadar uzatmaya hazır olduğu belirtildi.
Genel olarak, politika yapıcıya göre, ECB şu anda finansman koşullarından olduğu gibi memnun. Wunsch ayrıca ekonomilerin dayanıklılığından etkilendiğini söyledi.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!