Reklam Alanı
Reklam Alanı

Adana’da tarım işçileri erkenci patates hasadı yapıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Can ÇELİK- Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)- ADANA’da kısıtlamadan muaf olan tarım işçileri, erkenci patates hasadı yapıyor.
Türkiye genelinde 29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’ta sona erecek olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan tarım işçileri, Adana’nın Çukurova ilçesinde sabahın erken saatlerinde tarla ve bahçelerde iş başı yapıyor. İşçiler, şimdilerde erkenci patates hasadı yapıyor. Toplanan patatesler gün boyu gelen kamyonlara yüklenerek tezgahlara götürülüyor. Kentte bu yıl, 55 bin dekarda ekilen patatesten yaklaşık 210 bin ton rekolte elde edilmesi bekleniyor.
‘ZOR SÜREÇTE ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’
Saat 03.00’te iş başı yaptıklarını dile getiren işçi başı İsa Dikici, yaklaşık 160 kişi çalıştıklarını kaydetti. Sıcak hava ve ramazan ayı olmasının zorlukları olduğunu belirten Dikici, “Günde 8-9 kamyon mal çıkarmaya çalışıyoruz. Sökümlerimiz kısıtlamada da sürüyor. İşçilerimiz bazen öğleden sonraya kadar çalışıyor. Biz bu zor süreçte elimizden geleni yapıyoruz. Pandemi nedeniyle sayımız az normalde 400 kişi çalışıyor ve 15 günde sökülecek malı bir haftada söküyoruz” dedi.
Tarla sahibi Fuat Polat ise hiçbir patatesin, Çukurova bölgesinin patatesi kadar güzel olmadığını, bu bölgedeki toprakların çok verimli olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!