Reklam Alanı
Reklam Alanı

AFAD’tan eğitim alan imamdan, cemaate ‘afet’ vaazı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

AFAD’tan eğitim alan imamdan, cemaate ‘afet’ vaazı

​ERZURUM Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nün kurslarına katılan merkez Palandöken ilçesi Selimiye Camii imamı İdris Arasoğlu, cemaate, afetler ve alınacak önlemler konusunda vaaz verdi. 
    İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının ‘Afetlere hazırlık eğitim yılı’ ilan edilmesi sebebiyle Erzurum Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitimlere hız verdi. İl merkezi ve ilçelerde polis, jandarma, muhtar, öğretmenler başta olmak üzere kamu personeli ve sivil toplum kuruluşlarına eğitim veren AFAD, camilerde görevli imamları da eğitici olarak kursa aldı. Başta deprem olmak üzere doğal afetler konusunda bilgiler alan Selimiye Camii imamı İdris Arasoğlu, namaz öncesi cemaate eğitici bilgiler veriyor. AFAD’dan da destek alan Arasoğlu, vaazında “Evlerimiz, aile bireylerimizle huzur içinde yaşadığımız, hayatımızı kolaylaştıran ve güzelleştiren mekanlardır. Toplumun temellerinin atıldığı ve yine toplumları ayakta tutan bu mekanlarda tedirgin olmadan gönül rahatlığıyla hayatımızı idame ettirmeliyiz. Günümüzde çeşitli afetlere maruz kalmaktayız ve bu afetler sebebiyle yaşadığımız mekanları kaybetmekle beraber canımızdan, malımızdan ve sevdiklerimizden de olabilmekteyiz. Yaşadığımız coğrafyanın deprem kuşağında olduğu herkesçe kabul edilmeli ve deprem anında alınacak tedbirler konusunda bütün aile fertlerimiz bilinçli olmalı, hayati öneme sahip kurallara riayet etmelidir” dedi. 
    İmam Arasoğlu vaazında deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler ve olası yangınlarda nasıl hareket edileceğine dair bilgiler verdi. 
450 BİN KİŞİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ
    İçişleri Bakanlığı’nın 2021 yılını  ‘Afetlere hazırlık eğitim yılı’ olarak ilan ettiğini hatırlatan Erzurum AFAD Müdürü Selahattin Karslı, nüfusun yüzde 51’ine de ulaşma hedefi konulduğunu söyledi. Erzurum’da eğitim çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Karslı, “İl merkezi ve ilçelerde muhtarlar, azalar, öğretmenler, diğer kamu personeli polis olsun jandarma olsun diğer özel sivil toplum kuruluşlarında toplantılar yaparak eğitimler verdik. Milli Eğitim Müdürlüğü bütün okullarda, diğer kamu kuruluşları kendi kuruluşlarında bu eğitim seferberliğine başlattı. Erzurum özelinde İçişleri Bakanımızın koyduğu hedefe göre yaklaşık 450 bin insana ulaşmamız lazım. Şu ana kadar verilen eğitimlerle 80 bin bandına ulaşmış durumdayız. Nisan ayı sonuna doğru belki yüzde 70’lere varan bir hedef koyduk. Ramazan sonrası ve yılsonuna kadar İnşallah bu hedefimize ulaşmış olacağız diye düşünüyorum” diye konuştu. 
    İçişleri Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’yla yaptığı protokolle eğitici eğitmenlik sertifikası verilen imamların da bu çalışmada görev aldığını ifade eden Karslı, “Camilerde özellikle imamlarımız aldıkları eğitici eğitmenlik sertifikasıyla vatandaşları bilgilendiriyor” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Selimiye camiinden görüntü
-Cami içerisinde AFAD’ın kurduğu stant
-Broşür alan vatandaşlar
-Cami içinden görüntü
-Hoca İdris Arasoğlu’nun vaazı
-Vaaz ve cemaatten detaylar
-AFAD Müdürü Karslıoğlu ile röp

(KJ: Haber: Salih TEKİN – Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM, (DHA)
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!