Reklam Alanı
Reklam Alanı

Ağıldan 124 koyun hırsızlığıyla ilgili 9 şüpheli adliyede 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Cengiz ÖZCAN/HADİM (Konya), (DHA)- KONYA’nın Hadim ilçesinde, 2 kardeşiyle küçükbaş yetiştiriciliği yapan Ali Sarıhan’ın (38) ağılından çoğu gebe 124 hayvanı çalan ve jandarma ekiplerince gözaltına alınan 1’i kadın 9 kişi, adliyeye sevk edildi. Bulunan 60 koyun ile yeni doğan 39 kuzu ise 3 kardeşe teslim edildi. 
Hadim’in Eğiste Mahallesi’nde oturan ve geçimlerini besicilik yaparak sağlayan Ali Sarıhan, kardeşleri Abdullah (36) ve Serdar Sarıhan’ın (32) ağılından 8 Ocak Cuma günü, çoğu gebe 124 koyun çalındı. Hırsızlık şüphelileri, kamyona yükleyemediği 8 koyunu da bıçakla keserek, öldürdü. Ağılda sadece 30 kuzu kaldı. Anne sütü gereken dönemde koyunları çalınan Sarıhan kardeşler ise kuzuları biberonla süt vererek, beslemeye başladı. 
JANDARMA ÖZEL EKİP KURDU 
Olayın ardından çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ve Hadim Jandarma Komutanlığı, özel ekip kurdu. Ekipler, koyunları çalan kişilerin A.U. adlı kadın ile A.G., M.R., U.A., S.D., F.A., F.U., T.İ. ve M.İ. olduğunu belirledi. Karatay ilçesinde Saraçoğlu ve İsmil mahallelerindeki adreslere yapılan operasyonda 9 kişi, gözaltına alındı. Olayda kullandıkları 1 kamyon ve 2 otomobil de ele geçirildi. Çumra ve Meram ilçelerinde çiftçilere satılan 60 koyun ile yeni doğan 39 kuzu da sahibi olan Sarıhan kardeşlere teslim edildi. Diğer koyunların bulunması için çalışmalar sürdürülürken, gözaltına alınan 9 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi. 

FOTOĞRAFLI   

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!