Reklam Alanı
Reklam Alanı

AKARYAKITTA VERGİ KAÇAKÇILARINA “SİLİCİ” OPERASYONU: 19 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA) AKARYAKITA bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik “Silici” operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 19’u tutuklandı. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli eş zamanlı 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik “Silici” operasyonu gerçekleştirilmiş, operasyonda 220 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden 148’i Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlanarak ifade verdi,  ardından da serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 72 şüpheliden 19’u tutuklanırken, bir şüpheli hakkında da  ev hapsi kararı verildi. 36 şüpheli hakkında adli kontrol işlemi uygulandı. 16 şüphelinin ise adliyedeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

OPERASYONDA 220 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, geçtiğimiz hafta İstanbul merkezli eş zamanlı 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik ‘‘Silici“ kod adlı operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyonda 220 şüpheli gözaltına alınırken, akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisinin otomasyon sistemlerine müdahale edilerek silindiği tespit edilmişti. Silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3,6 milyar TL olduğu ve MASAK raporuna göre devletin yıllık 3 milyar TL, 5 yıl içerisinde 15 milyar TL zarara uğratıldığı belirlenmişti. İçişleri Bakanlığı, operasyonun Cumhuriyet tarihinin akaryakıta bağlı en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu olduğunu açıklamıştı.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Zanlıların emniyetten giriş çıkış görüntüleri
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!