Reklam Alanı
Reklam Alanı

AKM-Gar-Kızılay Metrosu’nun Kızılay hattında kazı başladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA’da, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Gar-Kızılay Metrosu’nun Kızılay kesiminde kazı çalışmaları başlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosunu 2022 yılının sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Bakan Karaismailoğlu, ‘AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay Kesimi Kazı Başlangıç Töreni’ne katıldı. Bakan Karaismailoğlu, Ankara’nın kent içi ulaşımına büyük katkısı olacak Metro projesinin, Kızılay’a ulaşacak tünel kazılarını başlatmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Karaismailoğlu, “Şu an Kızılay meydanına 500 metre mesafede, Zafer parkındayız. AKM-Gar-Kızılay Metrosu’nu Kızılay’a bağlayacak kazı çalışmasını bugün sizlerle birlikte başlatıyoruz. 3 istasyon ve 3,3 kilometre tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosunu 2022 yılının sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Projenin tamamlanmasıyla, Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız Metro ulaşımı sağlanmış olacak. Hattaki ilk istasyon olan Gar İstasyonu’nda vatandaşlarımız, YHT Gar’a ulaşabilecek, buradan Başkentray ve Ankaray’a aktarma yapabilecekler. İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu’nda ise M1 hattına (Kızılay-Batıkent) ve Başkentray’a aktarma yapılabilecek. Son istasyon Kızılay İstasyonundan, Batıkent Metrosuna, Çayyolu Metrosu’na ve Ankaray hattına aktarma mümkün olacak” dedi.
‘EN KISA SÜREDE SUNMAK İSTİYORUZ’
Karaismailoğlu, projede bugüne kadar kazılan 4 bin 549 metrelik tünele ek olarak 500 metre daha tünel kazacaklarını belirterek, “Bu iş için de tünel delme makinasının montajını Zafer Parkı şaft bölgesinde yaptık. Bugün başlatacağımız kazı çalışması ile kalan 500 metrelik bölümü tamamlayarak Kızılay’a varacağız. Tünel Açma Makinesinin 30-35 gün sonra Kızılay’a varacağını öngörüyoruz. Memleketimizin her köşesinde olduğu gibi kalbimizde ayrı bir yeri olan başkentimiz Ankara’ya ve Ankaralılara hizmetin en iyisini, en kısa sürede sunmak istiyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümüne girerken, başkentimizin tüm kent içi raylı sistem ihtiyaçlarını karşılamış olacağız” diye konuştu.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kazı çalışmalarından görüntü
-Bakan Karaismailoğlu’nun açıklaması
-Detaylar

Haber-Kamera: Kaan ULU-Celal ATALAY/ANKARA, (DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!