Reklam Alanı
Reklam Alanı

Akşener: Turizmci destek bekliyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Akşener: Turizmci destek bekliyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Türkiye’nin en bereketli sektörlerinin başında gelen turizm sektörü. Yani kamu bankaları ucuz kredi verecekse, turizmi ihmal etmemelidir. Teşvik verilecekse, turizm ihmal edilmemelidir. Aşılama yapılacaksa, sezon yaklaşırken, turizm sektöründe çalışanlar önceliklendirilmelidir. Turizmci destek bekliyor” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, ilk olarak, İYİ Parti, Cumhur İttifakına yaklaşıyor iddialarına ilişkin, “Aranıza girmeye niyetim yok endişelenmeyin. Böyle bir niyetim yoktur. Cumhur İttifakı çok riskli bir ittifak. Asla orada olmam, aranıza girmem, merak etmeyin” dedi.

‘BİZ BU TABLOYU HAK ETMEDİK’

Pandemi sürecinde iktidarı sürekli uyardıklarını kaydeden Akşener, “Uyarıların yanında, neler yapılması gerektiğini de, gün gün anlattık. ‘Bilim insanlarına kulak verin, milletimizin canı daha fazla yanmasın’ dedik. ‘Üç hafta tam kapanma için gecikmeyin, bu işin sonu iyi değil’ dedik. ‘Aşı tedariğini ciddiye alıp, bir an önce aşıları getirin, başka çıkış yok’ dedik. ‘Dar gelirli vatandaşlarımızı, öğretmenlerimizi öncelikli olarak aşılayın’ dedik. ‘İnsanüstü bir gayretle çalışan, sağlık ordumuz yoruldu, yüklerini hafifletin, onlara moral verin’ dedik. ‘Esnek mesai uygulamasına acilen dönün, milyonlarca vatandaşımızı, aynı saatte toplu taşıma araçlarına bindirmeyin’ dedik. Ekonomik destek paketleri önerdik, kaynaklarını gösterdik. Ama maalesef bir kulaklarından girdi, diğerinden çıktı. Biz, işi ciddiye alıp, önlemleri sıkılaştırmalarını beklerken, onlar gittiler, lebalep kongreler yapıp, virüse davetiye çıkardılar. Sonuç? Türkiye dünyada en çok vaka görülen ülke oldu. Biz bu tabloyu hak etmedik. Ama özveriyle çalışan doktorlarımızın, sağlık ordumuzun uyarılarını dinlemeyenler, aklın ve bilimin yolundan sapanlar, Türkiye’yi maalesef bu korkunç tabloyla baş başa bıraktı” diye konuştu. 

Akşener, salgını ciddiye alıp, üzerine düşeni yapmaya çalışan ülkelerin, birer ikişer normale döndüğüne vurgu yaparak, “Türkiye’nin, en kötü dönemini yaşıyor olması, bir büyük basiretsizliğin, bir büyük ciddiyetsizliğin, bir büyük beceriksizliğin sonucudur. Bu tablo milletimizin değil, iktidarın eseridir” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam Alanı

‘ACİLEN 3 HAFTALIK TAM KAPANMAYA GEÇİN’

Hükümetin, Bilim Kurulu’nun tavsiye ve önerilerini dikkate alması gerektiği çağrısında bulunan Akşener, acilen üç haftalık tam kapanmaya geçilmesi gerektiğini söyledi. Akşener, “Bilim Kurulu, pazartesi günü yine toplandı. Bilimin ışığında, neler yapılması gerektiğini, Sağlık Bakanı’na anlattılar. Peki sonra ne oldu? Bilim Kurulu’nun çözüm planı, bir tavsiye muamelesi gördü,    kaybedecek tek bir saatimizin bile olmadığı bir zamanda, 24 saat daha heba edildi. Neden? Sayın Erdoğan inceleyip karar verecekmiş. Böylesine uzmanlık isteyen bir konuda, kararı niye sen veriyorsun? Kararı niye bilim insanlarına bırakmıyorsun? Aylardır, ‘Acilen 3 haftalık tam kapanmaya geçin, gecikmeyin’ diyoruz. ‘Esnafımızı, çalışanlarımızı koruyacak önlemleri alın,  ülkemizi, 3 haftalık bir kapanmayla rahatlatın.’ diyoruz. Bilim bunu söylüyor. İşin uzmanları bunu söylüyor. Ülkeler birer birer Türkiye’ye uçuşları durduruyor” diye konuştu.

‘TURİZMCİ DESTEK BEKLİYOR’

Akşener, Türkiye’nin en bereketli sektörlerinin başında turizm sektörünün geldiğini, sektörün tek başına dış ticaret açığını kapatacak potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Sektörün, Türkiye’nin birinci derecede stratejik öneme sahip sektörlerinden biri olduğuna işaret eden Akşener, “Bunun anlamı şudur; devletin kaynaklarından öncelikli olarak yararlandırılması gerekir. Yani kamu bankaları ucuz kredi verecekse, turizmi ihmal etmemelidir. Teşvik verilecekse, turizm ihmal edilmemelidir. Aşılama yapılacaksa, sezon yaklaşırken, turizm sektöründe çalışanlar önceliklendirilmelidir. İşte o nedenle, iktidarı haftalardır uyarıyoruz; ‘Hazırlıklı olun, önlemlerinizi alın, Türk turizmi bu sezonu kaçırırsa bedeli ağır olur’ diyoruz. Turizmin ekonomi için ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyorlar. Ama sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları nedense hatırlamıyorlar. Turizmci destek bekliyor” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAYI DÜŞÜNEBİLİRKILIÇDAROĞLU ADAY OLMAYI DÜŞÜNEBİLİR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısının ardından  gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda, “İttifak öyle bir karar verirse ondan kaçamazsınız” açıklaması hatırlatılması üzerine, “Aday olmayı düşünebilir, burada bir sakınca yok” dedi. Akşener, bir gazetecinin “Sizin gönlünüz adaylıktan yanaydı” demesi üzerine, “Ben öyle bir şey demedim. Bugüne kadar hiç duydunuz mu ağzımdan? Biz millet odaklı bir çalışma yapıyoruz. Milletin dertlerini dinliyoruz, milletin dertlerini kamuoyunun gündemine getiriyoruz. En önemlisi de şu; 20 Ocak 2020’den beri geziyorum ben ve orada bu çalışmayı yaparken şahsıma, partime veya benim herhangi bir hayalime yönelik en küçücük bir toz zerresi kadar bir şey yapmıyoruz ki Türkiye’nin iyi olmasından başka bir hayalim yok. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. En küçücük bir toz zerresi kadar bir şey yapmıyoruz. Özne vatandaş, esnaf, işsiz genç; vatandaşımız bunu gördü, öyle gördüğü için de seçime çok zaman var. O zaman neler olur neler biter hep birlikte görürüz” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Akşener’in açıklaması

HAM GÖRÜNTÜLER FTP ADRESİMİZE GEÇİLDİ 
Haber: Nursima ÖZONUR-Besti KARALAR
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!