Reklam Alanı
Reklam Alanı

Alaaddin Keykubat’ın yaptırdığı kale surları içindeki 790 yıllık camiye turist ilgisi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)- ANTALYA’nın Alanya ilçesinde Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 1231 yılında inşa ettirilen ve 1530’lu yıllarda Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından restore ettirilen Alanya Kalesi surları içerisindeki Süleymaniye Camii, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Alanya Kalesi’nin de bulunduğu surların içerisine Selçuklu Sultanı 1. Alaattin Keykubat tarafından 1231 yılında inşa ettirilen cami, yıldırım düşmesi sonucu zarar görerek bir bölümü yıkıldı. 1533-1560 yılları arasında Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından eski malzemeleri kullanılarak restore ettirilen cami, Süleymaniye Camii ismini aldı.
‘ALANYA ÇOK GÜZEL’
‘Alaaddin Camii’, ‘Kale Camii’, ‘Orta Hisar Camii’ adlarıyla da bilinen yapı, şimdilerde yerli yabancı birçok turistin ilgi odağı oldu. Koronavirüs nedeniyle uzun süredir ziyarete kapalı olan 790 yıllık camiyi turistler bahçesinde gezerek keşfetmeye çalışıyor. Bol bol fotoğraflar da çeken turistler, caminin tarihini de öğreniyor.
Almanya’dan Alanya’ya tatile gelen ve ilk gününde ilçenin tarihi kalesini gezen Christian Knaub (26), ilçeyi, kaleyi çok merak ettiğini belirtti. Kaleyi ve çevresini gezerken Süleymaniye Camii’ni fark ettiğini ve gezmek istediğini ifade eden Knaub, “Alanya çok güzel. Harika bir denizi ve birçok güzelliği var tıpkı bu kale gibi. Otelim Konaklı’da, buraya biraz uzak ama Alanya’yı gezmek ve kaleyi görmek istedim. Süleymaniye Camii hakkında bilgim yok ama öğrenmek istiyorum” dedi.
‘DIŞ MİMARİSİ İLGİMİ ÇEKTİ’
Çorum’dan Alanya’ya tatile gelen Ramazan Fındıklı da Süleymaniye Camii’ne gelerek öğle namazı kıldığını, caminin dış mimarisine hayran kaldığını ve duygulandığını anlattı. Fındıklı, “Süleymaniye Camii’nin özellikle dış mimarisi ilgimi çekti. Kalede olması çok ilgimi çekti. Mucizevi bir şeyle karşılaşmış oldum. Ben kalede cami olduğunu bilmiyordum. Çok duygulandım. Bu duygularımı da çevremdeki herkesle paylaşmayı düşünüyorum. Sosyal medyadan da kendi arkadaşlarımla paylaştım” diye konuştu.
Türkiye’ye gelen turistlerin ülkedeki tarihi yerlere daha çok ilgi gösterdiğini kaydeden Fındıklı, şunları söyledi:
“Turistler, halkımızdan daha çok tarihimize ilgi gösteriyor. Zamanında atalarımız kılıçla at sırtında üç kıtaya hakim olmuş ve bunları yaparken içlerindeki his, azim nedir onu görmek, tarihimizi incelemek için ilgi gösteriyorlar. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum, tarihi alanlarımızı bizden daha çok ziyaret ediyorlar. Bizim de özverili olup, tarihi yerlerimizi daha çok ziyaret etmemiz gerekiyor.”

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!