Reklam Alanı
Reklam Alanı

Alphabet internet balonu projesi Loon’u sonlandırdı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 22 Ocak (DHA) – Google’ın ana şirketi Alphabet, dokuz yıl önce başlattığı atmosfere sabitlenen balonlarla internet bağlantısı sağlayan projesi Loon’u internet balonu projesi Loon’un sona erdirildiğini duyurdu. 
Alphabet, Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda projenin sürdürülebilirliğinin kalmamış olması ve maliyetlerin düşürülememiş olması, böyle bir karar alınmasına yol açtı.
ABD merkezli teknoloji devi Google’ın çatı şirketi Alphabet, bundan yaklaşık 9 yıl önce “Loon” olarak isimlendirdiği bir küresel internet projesi başlatmıştı. Mühendisler, bu proje kapsamında kullandıkları yüksek irtifa balonları ile istenilen lokasyona internet hizmeti vermeyi amaçlıyorlardı. Balonlar, atmosferin stratosfer katmanına yükseliyor, oldukça geniş bir alana internet bağlantısı sunuyordu. Hatta bu teknoloji, dünyanın çeşitli yerlerinde test amacıyla kullanılmaya başlamıştı. Ancak görünen o ki Loon, yolun sonuna geldi.
Alphabet’ten yapılan açıklamada, “stratosfere balon yerleştirmek” ve “gökyüzünde internet ağı yaratabilmek” gibi olanaksız görünen işlerin yapılabildiğini kanıtlamasına karşın, “projenin sürdürülebilirliği” kalmadığı belirtildi.
Loon CEO’su Alastair Westgarth, milyarlarca insana internet ulaştırmak için yeni arayışlar içinde olduklarını söyledi.
Alphabet, Loon aracılığıyla Kenya’da ilk ticari internet hizmetini başlattı ve 2017’de Maria Kasırgası’ndan sonra Porto Riko ve 2019’daki bir depremden sonra Peru gibi doğal afetlerden etkilenen bölgelere internet hizmetleri sağladı. (Fotoğraflı)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!