Altın Uzmanı: Önümüzdeki Hafta ve Aralık’ta Bu Seviyeler Olabilir!

altin-uzmani-onumuzdeki-hafta-ve-aralikta-bu-seviyeler-olabilir-ec9AU6IX.jpg

Altın fiyatları, şu anda sakin bir ticaret ortamında ve ons olarak 1.784 dolar, gram olarak ise 485 lira söz konusu. Altın yatırımcıları ayrıca bugün, ABD’deki enflasyon verilerinin açıklanmasını bekliyor. Bu sırada uzman isim İslam Memiş, altın tahminini paylaştı.

İslam Memiş: Ons altın, enflasyon verileri açıklanmadan kendine yön belirlemeyecek

Memiş’e göre ABD’de tarım dışı istihdam verilerinin geçen hafta açıklanmasının ardından bir toparlanma yaşansa da, kâr satışları gerçekleşti. Yine de, bu hafta 1.780-1.830 dolar aralığı görüldü. Analist, altının ons fiyatının 1.800 dolardan uzaklaşmak istemediğine dikkat çekti. Memiş, ons altının bugün kendine yeni bir yol çizebileceğini söyleyerek ABD’de açıklanacak olan enflasyon verilerine işaret etti.

Peki, enflasyon verileri değerli metali nasıl etkileyecek? Analiste göre eğer enflasyon verileri beklenenden yüksek gelirse ons altın 1.850 dolara kadar yükselebilir, beklentilerin altında gelirse de 1.765 dolara kadar düşebilir. Bu durumun ons altın için “son alım fırsatı” olabileceği düşünülüyor ve bir sonraki olası dip seviyesinin 1.770-65 seviyelerinde olduğu belirtiliyor. Memiş’e göre altında 1.750-1.850 dolarlık aralığı orta ve uzun vadede kırılım yaşayacak.

Gram altın fiyatlarında durum ne olacak?

Ons altında yaklaşık 100 dolarlık bir aralık belirleyen Memiş, gram altında takip ettiği bant aralığının 478-488 lira olduğunu açıkladı. Uzman isim bu bant aralığının bazen altının ons fiyatından, bazen de dolar kurundan etkilendiğini belirtse de bu aralığın kırılmadığını gözlemlediğini söyledi. Memiş’e göre bu yıl, 480 liranın altındaki rakamlar, son dip seviyesi olabilir.

Uzman isme göre 480 liranın altında 475 ve 470 lira seviyeleri son dip seviyeleri. Dolar kurunda ise bir çekilme öngördüğünü söyleyen Memiş, böyle bir durum söz konusu olursa gram altının 480 liranın altına son kez sarkabileceğini sözlerine ekliyor. Memiş, yıl sonu tahmini olarak 520-540 lirayı işaret ediyor. Ancak önümüzdeki hafta yukarıda bahsettiği 478-488 liralık aralığın kalacağını belirtiyor. Daha fazla altın haberi için Kriptokoin.com olarak hazırladığımız “6 Analist, Altın Tahminlerini Paylaştı: Bu Seviyeler!” isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.

Kaynak: Kripto Koin

Exit mobile version