Reklam Alanı
Reklam Alanı

Antalya Hayvanat Bahçesi’nde yeni yavru sevinci

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’nda baharla birlikte doğumlar arttı. Zebra, kanguru, keçi, tavşan ve lemurlarda yavru sevinci yaşanıyor. Sevimli yavrular ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Geniş doğal yaşam alanlarıyla Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’nda tam bir bahar havası yaşanıyor. 143 türde 1485 hayvana ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinin nüfusu yeni üyeleriyle birlikte artmaya devam ediyor. Zebra, kanguru, tavşan, keçi, koyun ve lemurlar doğum yaparak, yavrularını dünyaya getirdi. Yeni doğan üyeler, veterinerler ve bakıcıların kontrolünde özenle bakılıyor.
‘ÇAKIL’ ZEBRA DÜNYAYA GELDİ
Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği hayvanlar arasında yer alan zebralar yavruladı. ‘Gölge’ isimli zebra doğum yaptı. Dişi yavruya ‘Çakıl’ ismi verildi. Altı zebranın olduğu hayvanat bahçesinde böylece zebra sayısı 7’ye yükseldi.
Yeni doğumlarla birlikte bahara çok güzel bir giriş yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Veteriner Hekim Aygül Arsun, “Zebraların gebelik süresi yaklaşık bir yıl oluyor. Biz gebelik için anneye doğal barınaklar ve uyum süreleri hazırladık. Anne zebra, sağlıklı bir yavru dünyaya getirdi. Durumları iyi. Özellikle bu dönemde yavrunun beslenmesine özen gösteriyoruz ve ayrı bölümde tutuyoruz” diye konuştu.
YENİ YAVRULAR NEŞE GETİRDİ
Her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan hayvanat bahçesinde farklı türden çok sayıda yavrunun dünyaya gözlerini açtığını belirten Veteriner Hekim Arsun, “Saanen, tiftik ve cüce keçiler grubunda 25, koyun gruplarında 10 yavru dünyaya geldi. Ziyaretçilerin ilgisini çeken hayvanlardan olan ‘dev velikan’ cinsi tavşan ailemize 12 yavru katıldı. Kanguru ailemizde de yeni doğan sevinci yaşıyoruz. İki yavru kanguru sağlıklı şekilde doğarak anne kesesinde gelişimini sürdürüyor. Yine halka kuyruklu lemurlar da iki yavru dünyaya getirdi. Bütün hayvanlarımızın sağlık durumları iyi durumda” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!