Reklam Alanı
Reklam Alanı

Antalya’da, karla kaplı yayla yolları açıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)- ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde yayla mahallelerine ulaşımı sağlayan, 4-5 metreyi bulan karla kaplı yollar iş makineleriyle açıldı.
Gazipaşa’ya bağlı Mırıklar, Beyobası, Şemsin, Çataltaş, Cimbiti, Kırahmetler, Küllin ve Yunt yaylalarına ulaşımı sağlayan ve kışın yağan karla kapanan Akçal yolu, Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından açıldı. Kar kalınlığının 4-5 metreyi bulduğu yoldaki kar yığınları iş makineleriyle temizlenerek, yol kullanıma açıldı.
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Gazipaşa dört mevsimi aynı anda yaşadığımız muhteşem bir yer. Şu an sahilde denize girebilirken, bir saat yukarıda kar görebiliyoruz. Yaz ayının yaklaşmasıyla yaylalarımıza göçler başlayacak. Yörük kültürümüzün simgesi olan hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız, herkesten önce yaylaya çıkacaklar. Yaylada tarım yapan vatandaşlarımız ekimlerini yapacaklar. Onların ulaşımını kolaylaştırmak için çalışmalara başladık. İlk olarak Mırıklar, Beyobası, Çataltaş, Cimbiti, Kırahmetler, Küllin ve Yunt yaylalarımıza ulaşımı sağlayan karla kaplı Akçal yolumuzu açtık. Önümüzdeki günlerde de zaman kaybetmeden diğer yayla yollarımızı açacağız. Yayla kültürü bizim için çok önemli” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!