Reklam Alanı
Reklam Alanı

Antalya’dan BM’ye İsrail şikayeti

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- İSRAİL’in Filistin’e yaptığı saldırılara tepki göstermek için Antalya’nın simge tarihi mekanları Saat Kulesi ve Yivli Minare’ye saldırıda yaşamını yitiren çocukların isimlerinin yazılı olduğu pankart ile Türk ve Filistin bayrakları asıldı. Ayrıca İsrail’in saldırılarının Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanması için Antalya’dan başvuru yapıldı.
İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği saldırıların ardından 60’ın üzerinde sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Kudüs Platformu Antalya ve Sivil Düşünce Derneği üyeleri saldırıları kınayıp eylem yaptı. Kentin simgelerinden Saat Kulesi’ne Filistin’e yönelik saldırılarda yaşamını yitiren en küçüğünün 1, en büyüğünün ise 17 yaşında olduğu 41 çocuğun isimlerinin yazılı siyah pankart asılan grup üyeleri Yivli Minare’ye de hem Türk hem de Filistin bayrağı astı.
Tekbir getirip İsrail’e karşı slogan atan grup üyeleri adına konuşan Kudüs Platformu Antalya Sözcüsü Mehmet Yıldırım, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın tüm Müslümanların olduğunu söyledi. Saldırılar sona erene kadar her türlü eylemle Filistin’in sesini duyuracaklarını belirten Yıldırım, “Kudüs ve Mescidi Aksa Arapların değil tüm Müslümanlarındır. Onlar özgürlüklerine kavuşana kadar bir her türlü yasal eylemi yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Sivil Düşünce Derneği Başkanı Hidayet Gültekin ise Filistin’in yanında olduklarını belirterek seslerini duyurmak için ilk olarak kentin simgelerine Filistin ve Türk bayrakları astıklarını söyledi. Gültekin, “Katil İsrail, ordusu olmayan bir devlete savaş açmış durumda. Ortada bir savaş suçu işleniyor. Filistin’in sesini duyurmak istiyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Hukuki Araştırmalar Derneği Antalya Şubesi, Birleşmiş Milletler’e başvuruda bulundu. İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıların hukuksuz ve savaş suçu olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtilen başvuruda İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanması talep edildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!