Reklam Alanı
Reklam Alanı

Apple üreteceği otomobil için şimdi de Çin’in kapısını çaldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İç kaynaklar, ABD’li teknoloji devi Apple’ın, planlanan elektrikli aracı için pil tedarik etmek üzere Çinli firmalar CATL ve BYD ile bir ortaklık yapmayı planladığını belirtti.

Kaynaklar, henüz somut bir anlaşmaya varılmadığına inanılsa da, üç şirket arasında görüşmelerin başladığını söylüyor. Haberler ayrıca Apple’ın Apple tarafından üretilen bir elektrikli araç planlarında gerçekten ilerlemekte olduğunu gösteriyor. Apple, bileşimleri nedeniyle üretimi daha ucuz olan lityum demir fosfat pilleri tercih edecek. Apple, aracı için potansiyel pil kaynaklarına bazı önkoşullar koydu. CATL’nin henüz ABD’de herhangi bir üretim tesisi olmamasına rağmen, şirketlerin ABD’de üretim kapasitesi mevcut. Tesla da dahil olmak üzere sektördeki bazı önemli isimlerin ana tedarikçisi konumunda. Washington ve Pekin arasındaki artan gerilimin ortasında, CATL, siyasi çapraz ateşe yakalanmasından korktuğu için ABD’de dükkan açma konusunda isteksiz. Buna ek olarak, haberin kaynağı, maliyet hususlarının da CATL’nin ABD’den üretim yapmasını engelleyebileceğini belirtti.

Apple, araba projesi için Çinli şirketlerle görüşüyor

CATL, otomotiv aküsü üretiminde küresel bir lider. BYD ise dünyanın dördüncü en büyük otomotiv aküsü üreticisi. Apple, elektrikli otomobili için tercih edilen pil tedarikçisine karar vermeden önce diğer pil üreticileriyle de görüşebilir.

Reklam Alanı

Apple, araçları için bir pil tasarımına da sahip olabilir. Bu, Apple tasarımı bir pilin olası üretimi için herhangi bir pil üreticisiyle potansiyel bir ortaklığın olduğu anlamına gelebilir.

Küresel otomobil pazarı, elektrikli araçlara doğru büyük bir kayma ile hızla gelişiyor. Otomotiv aküleri gibi önemli bileşenlere olan talep hızla artıyor ve CATL ve BYD gibi mevcut üreticiler bu talebi karşılamak için kapasitelerini genişletiyor.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!