Reklam Alanı
Reklam Alanı

AVCILAR BELEDİYESİ ÖNÜNDE MEMURLARDAN HALAYLI EYLEM

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR Belediyesi’ önünde toplanan memurlar adına açıklama yapan Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Sönmez, ” Ayrımcılığa son verilene kadar ve taleplerimiz kabul edilene kadar örgütlü mücadelemizle ses yükseltmeye devam edeceğiz” dedi. Belediye önünde toplanan sendikaya üye belediye çalışanları pankartlar açıp slogan attı, kısa süreli halay çekildi.
Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Sönmez, burada yaptığı açıklamada geçen yılın Nisan ayında Avcılar Belediyesi’nde yürürlüğe girmesi gereken toplu sözleşmesinin henüz imzalanmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Ayrımcılığa son verilene kadar ve taleplerimiz kabul edilene kadar örgütlü mücadelemizle ses yükseltmeye devam edeceğiz. Sözleşmeli memurların Ocak 2020 maaşlarına zam yapılmadığı gibi Avcılar Belediyesi Meclis kararıyla maaşları ortalama 300 TL düşürülmüştür. Mahalli İdareler Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesinde belirlenen limitlerin altında ücret vermektedir. Yasal olarak zorunlu olduğu halde belediye personeline yemek verilmemektedir. Personel servisinde de kısıtlama yapılmış, 9 adet olan servis sayısı 5’e indirilmiştir. Hijyen kuralarına uyulmadığı için onlarca emekçi korona (covid-19) hastası olmuştur. Önceki dönemlerde yaşadığımız adam kayırma ve taraflı yaklaşımlar artarak devam etmektedir. Gelinen aşamada memurların 5, sözleşmeli memurların  9 ikramiyesi, teknik personelin arazi tazminatı 2017 yılından bu yana ödenmemiştir. 31 Marta kadar tüm alacaklarının sözünü veren Başkanın bu sözünün takipçisi olacağız.  Başta müteahhit alacağı olmak üzere belediye borçlarının önemli bir kısmı ödenmesine karşın, Avcılar halkına hizmet sunan biz emekçilerin alacakları ödenmemiştir.”
Sendikalı zabıta memurları sık sık düdük ve alkışlarla tepkilerini dile getirirken ‘Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz’, ‘Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız’ sloganlarını attı. Açıklama ardından çalışanlar kısa süre halay çekerken sendika başkanının koronavirüs salgınını hatırlatarak mesafeli halay çekilmesi uyarısı üzerine bundan vazgeçildi.

Görüntü Dökümü:
———————-
Memurlar belediye önünde eylemde
Sendika Başkanı Sönmez konuşurken
Zabıta memurları düdük çalıp, slogan atarken ve alkış ile tempo tutarken
Genel görüntüler
Kısa süreyle çekilen halay görüntüleri
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!