Reklam Alanı
Reklam Alanı

Ayak basılmayan meydanlar yeşerdi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’da, pandemi sürecinde insanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadığı tam kapanma nedeniyle de ayak basılmayan kentin simgeleri meydanlarda parke ve kaldırım taşları arasında ot çıkmaya başladı. Normal zamanlarda binlerce insanın dolaştığı tarihi yerler ısıszlaşınca kuşlara yuva oldu.
Koronavirüse yönelik tam kapanma sürecinin yaşandığı Antalya’da tarihi meydanlar, cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Pandemi sürecinde insanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadığı tam kapanma nedeniyle de ayak basılmayan kentin simgeleri meydanlarda parke ve kaldırım taşları arasında ot çıkmaya başladı. Normal zamanlarda binlerce insanın gezdiği, turistlerin hatıra fotoğrafı çektirdiği Cumhuriyet Meydanı, tarihi Saat Kulesi ile yanındaki burçların yer aldığı Arnavut kaldırımı olarak adlandırılan taşların arası otlar yeşerdi. 
Tarihi Kaleiçi semtinin girişi Hadrianus Kapısı ile yanındaki park, güvercinlere yuva oldu. Saat Kulesi ile yanındaki burçların yüzeyinde boyu 1 metreye ulaşan otlar çıktı. Tarihi yerlerde az da olsa kısıtlamadan muaf turistlerin gezdiği kentte polis sık sık maske kullanımı konusunda uyarıda bulundu. Baharın gelmesiyle canlanan doğada çiçeklerin açması ve ağaç yapraklarının yeşermesiyle tarihi yerler güzellikleriyle eşsiz manzara oluşturdu.
FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!