Reklam Alanı
Reklam Alanı

Ayhancan Güven’den çifte podyum

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA) – Türkiye’nin başarılı motor sporları pilotlarından Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, 2021 Porsche Carrera Cup Almanya serisinin 3’üncü ayağı olan Red Bull Ring’de podyuma çıktı. Sezona, Porsche Sprint Challenge Middle East Bahreyn Serisi’nin ilk 2 yarışını kazanarak başlayan başarılı pilot, Porsche Carrera Cup Almanya takviminin 3’üncü durak noktasındaki 2 yarışta da podyumda yer almayı başardı. 
Ayhancan Güven, 2021 Porsche Carrera Cup Almanya serisinin 3’üncü ayağında da podyuma çıktı. İlk yarışı 3’üncü bitiren Ayhancan Güven, 2’nci yarışta ise podyumun 2’nci sırasını elde etti. 2021 Porsche Carrera Cup Almanya Serisi takviminin üçüncü ayağı Red Bull Ring’de başarılı bir performans ortaya koyan Ayhancan Güven, ilk yarışta olduğu gibi 2’nci yarışa da pole pozisyonunda başladı. İlk turda 3’üncü sıraya gerileyen Güven, yarışın 5’inci dakikasında yaşanan kaza sonrasında geçiş yapma şansını yitirdi. Güvenlik aracının pistten çıkmasıyla birlikte Leon Köhler üzerindeki baskısını artıran Ayhancan, yarış süresinin bitimine 7 buçuk dakika kala Köhler’i müthiş bir atakla geride bırakarak 2’nci sırayı elde etti. Bu sonuçla birlikte Ayhancan Güven, Porsche Carrera Cup Almanya serisinde peş peşe 4’üncü podyumunu yaparken, 94 puan ile pilotlar sıralamasında 3’üncü sıraya yükseldi. 2’nci yarışın kazananı Laurin Heinrich 119 puanla genel klasmanda ilk sıraya yükselirken, Larry ten Voorde ise 116 puanla 2’nci sırada yer aldı. 
Serinin 4’üncü ayağı 17-20 Haziran tarihleri arasında İtalya’daki Monza Pisti’nde koşulacak.

(FOTOĞRAFLI)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!