Reklam Alanı
Reklam Alanı

Aylin Nazlıaka: Şiddet eşitsizlikten besleniyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR’da katıldığı toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Şiddetin aşısı eşitlik. Çünkü şiddet eşitsizlikten besleniyor” dedi.
CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, sivil toplum kuruluşu temsilcisi kadınlar, ilçe kadın kolları başkanları ile Beyaz Saray Düğün Salonu’nda buluştu. Covid-19’un aşısı olduğu gibi şiddetin aşısının da eşitlik olduğunu aktaran Nazlıaka, “Yaşam Hak Projesi’ni tanıtmak istediğimiz bugünde sadece kadınlar olarak değil, erkeklerle birlikte bu eşitlik mücadelesini vermek zorunda olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Nasıl Covid-19’un bir aşısı var, şiddetin de bir aşısı var. Şiddetin aşısı eşitlik. Çünkü şiddet eşitsizlikten besleniyor” dedi.
Nazlıaka, şöyle devam etti:
“Kadını ikinci cinsiyet olarak görenler, toplumun öznesi değil, nesnesi olarak görenler, kadını adeta bir eşya, bir mal, bir vitrin malzemesi gibi tanımlayanlar kadına karşı şiddet uygulamayı da kendinde hak buluyor. Şiddetin başka sebepleri de var elbette. İşsizlik, yoksulluk, göç, birçok besleyen sebep var. Ama ana omurgasını eşitsizlik oluşturuyor. İşte o yüzden biz diyoruz ki eşit bir dünyayı hep birlikte yaratacağız. Kız çocuklarımızın okullaşma oranını artıracağız. Kadınların ekonomik özgürlüğüne sahip olduğu kendi geleceğine güven içinde bakabildiği yarınları kucaklayacağı bir dönem tesis edeceğiz.”
Konuşmaların ardından toplantı, soru-cevap şeklinde devam etti.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!