Badminton Federasyonu ile Gazi Üniversitesi işbirliği protokolü imzaladı 

badminton-federasyonu-ile-gazi-universitesi-isbirligi-protokolu-imzaladi-6T1AYkuk.jpg

ANKARA,(DHA) 

Türkiye Badminton Federasyonu ile Gazi Üniversitesi Sporda Yetenek ve Performans Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı.  
Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ı makamında ziyaret etti. İşbirliği protokolü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Türkiye Badminton Federasyonu Başkan Murat Özmekik tarafından imzalandı. 
Protokol kapsamında, Gazi Üniversitesi Sporda Yetenek ve Performans Uygulama ve Araştırma Merkezi; Badminton Federasyonu ile birlikte yine protokol imzaladıkları Kano, Masa Tenisi, Judo ve Modern Pentatlon Federasyonlarına bağlı sporcuların sporda yetenek taramasını ve atletik performans testlerini yapacak. Merkez, sporculara spor sakatlıklarından korunma konusunda yardımcı olacak. Merkez ile federasyon arasında bilimsel araştırmalara yönelik iş birliği de yapılacak. Ayrıca, antrenörlerin eğitimleriyle, proje temelli faaliyetler yürütülecek.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Spor bilimleri alanında öncü bir fakülte olan Spor Bilimleri Fakültesine sahip Gazi Üniversitesinin spora değer veren bir üniversite olduğunu, bu protokol ile birlikte şu ana kadar sporla ilgili toplam 23 federasyonla ikili iş birliği anlaşması yaptıklarını ve Spor Bilimleri Fakültesinde çok sayıda milli sporcunun eğitim gördüğünü, spora destek vermeye devam edeceklerini” ifade etti.
Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, sporun gelişimi adına güzel bir adım attıklarını belirterek, “Gazi Üniversitesi gibi spor bilimleri alanında öncü olan bir yükseköğretim kuruluşunun desteğinin oldukça önemli olduğunu ve yapılan iş birliği protokolünün sporun gelişimine önemli katkılar sunacağını, yetenekte performans testleriyle ilgili Ankara Keçiören’deki Badminton Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde kullanılacağını” söyledi. 
İmzalanan protokolde, Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanları Prof. Dr. Erdal Zorba, Prof. Dr. Alper Ceylan, Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sporda Yetenek ve Performans Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Ahmet Pekel, Merkez Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldız ve Merkez Koordinatörü Arş. Gör. Onur Akman yer aldı. 

(FOTOĞRAFLI) 

Exit mobile version