Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bakan Akar, İngiliz mevkidaşı ile NATO, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki gelişmeleri ele aldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile yaptığı görüşmede, başta NATO, Afganistan, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki gelişmeler olmak üzere ikili ve bölgesel konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Bakan Akar 7-9 Nisan 2021 tarihlerinde İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’ın davetlisi olarak Londra’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Akar, ziyaret sırasında gerçekleşen görüşmelerin yanı sıra Prince of Wales uçak gemisi ve Özel Kuvvetleri ziyaret etti, imkan ve kabiliyetler hakkında bilgi aldı. Ziyaret kapsamında başta NATO, Afganistan, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki gelişmeler olmak üzere ikili ve bölgesel bir çok konuda karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu. Her iki bakan, birçok konuda ortak ve benzer görüşlerin paylaşıldığını teyit etti, müşterek çalışmaların ikili ve NATO hak ve menfaatlerinin korunması ve kollanması bakımından faydalı olacağı konusunda mutabık kaldı. Ayrıca savunma sanayii işbirliğini artırmak için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
Görüşmelerde ayrıca Bakan Akar tarafından; terör örgütü PKK’nın faaliyetlerinin önlenmesine ilişkin olarak Birleşik Krallık’ın bazı adımlar attığı; ancak daha fazlasının beklendiği ifade edildi. Birleşik Krallık’ın FETÖ terör örgütünün hala aktif olduğu ülkelerden biri olduğuna dikkat çekilerek, FETÖ ile mücadelede Türkiye’ye destek sağlanması ve somut adımlar atılması gerektiği vurgulandı.
İngiltere ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan çeşitli silah sistemleri, araç, gereç ve yedek parçalar konusunda sıkı iş birliğinin olduğu ve bazı kısıtlamaların kaldırılmasının bu işbirliğine daha fazla katkı sağlayacağı hatırlatıldı.

FOTOĞRAFLI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!