Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bakan Kurum: İklim değişikliğine ‘dur’ demek için önce biz değişmeliyiz

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sel, heyelan, hortum gibi afetlerin sayısı; kuraklık ve denizlerdeki ısınma her geçen gün artıyor. İklim değişikliğine ‘dur’ demek için önce biz değişmeliyiz” dedi.
Bakan Kurum, Twitter hesabından, Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) 2020 yılı Küresel İklim Durum Raporu’nu paylaştı. Kurum, rapora göre, 2020’nin kaydedilen en sıcak 3 yıldan biri olduğunu belirterek, “2015-2020 kaydedilen en sıcak 5 yıl oldu. 2010-2020 en sıcak 10 yıllık dönem oldu. Deniz suyu sıcaklığı artıyor. Küresel iklim değişikliğinin etkisiyle dünyamızda hızına yetişemeyeceğimiz değişimler meydana geliyor. Sel, heyelan, hortum gibi afetlerin sayısı; kuraklık ve denizlerdeki ısınma her geçen gün artıyor. ‘WMO 2020 Küresel İklim Raporu’ bu gerçeği bir kez daha ortaya çıkardı. İklim değişikliğine ‘dur’ demek için önce biz değişmeliyiz. Havamızı, suyumuzu ve toprağımızı korumak için; daha yeşil ve daha mavi bir dünya için hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi. 

FOTOĞRAFLI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!