Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bakan Kurum’dan Güdül’e ziyaret

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Burak TEKİN-Harun ÖZALP/ANKARA, (DHA)- ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Güdül ilçesinde ziyaretlerde bulundu.
Bakan Kurum, Ankara’nın Güdül ilçesinde belediyeye ziyarette bulundu. Hazine taşınmazı satın alanlardan 5 kişiye tapularını teslim eden Kurum, daha sonra Güdül Kent Müzesi’ni gezdi, esnaf ziyaretinde bulundu. İnönü Mağaralarında da incelemelerde bulunan Kurum, burada basın mensuplarına açıklama yaptı. Kurumu, Ankara’da sosyal konut kapsamında bugüne kadar 91 bin 500 konutun yapımını tamamlayarak vatandaşlara teslim ettiklerini söyledi. Kurum, “Şu anda 100 bin konut kapsamında 12 bin 500 sosyal konutumuz fiilen Ankara’da, ilçelerimizde devam etmektedir. Diğer taraftan hem kentsel dönüşüm, hem tarihi mekanların dönüşümü hem de riskli binaların dönüşümü ile ilgili Ankara’mızın hemen hemen her ilçesinde projelerimizi yapmaya gayret gösteriyoruz. Tarihi mekanların dönüşümü için Altındağ ilçesinde Ankara Kalesi’nden başlayıp Hergelen Meydanı’na kadar uzanan tarihi bir dönüşümü yapacak adımları inşallah atıyoruz. Bu çerçevede Hergelen Meydanı’ndaki ihalemizi gerçekleştirdik. Oradaki vatandaşlarımızın, esnafımızın taşınması üzerine yapılması gereken hem satış birimleri hem de otelci kardeşlerimizin taşınacağı alanlara ilişkin çalışmalarımızı belediyemiz ile birlikte yürütüyoruz” dedi.
‘MİLLET BAHÇESİ KAZANDIRIYORUZ’
Ankara’ya yaklaşık 4 milyon metrekare büyüklüğünde millet bahçesi kazandıracaklarını söyleyen Bakan Kurum, “Şehirlerimizdeki yeşil alan miktarlarını arttıracak adımları atıyoruz. Bu kapsamda Ankara’mıza yaklaşık 4 milyon metrekare büyüklüğünde millet bahçesi kazandırıyoruz. Hem merkezde, hem de ilçelerinde olmak üzere Ankaralı hemşerilerimiz hafta sonları burada aileleri ile birlikte hoş vakit geçirebilecekler. Bu doğal güzelliklerden faydalanabilecekler” diye konuştu.
Güdül ilçesindeki tarihi cami ve etrafındaki ticari ünitelerin ihyasını sağlayacak projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Bakan Kurum, “Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan ilçemiz Türkiye’nin 15’inci, Anadolu’nun da ilk Sakin Şehir unvanını almış güzel bir ilçemiz. Tarihi bir ilçemiz, şehitleriyle, mertleriyle ünlü bir ilçemiz. Güdül’e yaptığımız ziyarette, Sakin Şehir unvanını daha da güzelleştirecek, iyileştirecek hamleleri atma kararı aldık. Bu kapsamda ilçenin içinde bulunan tarihi camimizle etrafındaki ticari ünitelerin ihyasını gerçekleştirecek bir projeyi Güdül Belediyemizle birlikte yapıyor olacağız” ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!