Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bakan Soylu: Mülkiye müfettişleri artan iş yükünü büyük fedakarlıkla omuzladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ ile mücadele kapsamında mülkiye müfettişi sayısında yarı yarıya azalış olmasına rağmen Teftiş Kurulu’nun 2020 yılını 3 bin 983 rapor ile tamamladığını belirterek, “Giderek artan bir iş yükü, büyük bir fedakarlıkla omuzlandı” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni atanan 21 mülkiye müfettişini makamında kabul etti. Müfettişlere hayırlı olsun dileklerini ileten Soylu, millet hizmetinde yeni bir yolculuğa çıktıklarını ifade etti. Soylu, 2015 yılı başında 196 mülkiye müfettişi varken bu sayının FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde 103’e inerek yarı yarıya azaldığını belirtti.
Soylu, son 3 yılda toplam 74 mülkiye müfettişi ataması yaptıklarını, bu atamayla ise 21 kişilik grubun göreve başlayacağını söyledi. Bu önemli değişime rağmen 2015 yılında 1464 rapor üreten Teftiş Kurulu’nun, 2020 yılını 3 bin 983 rapor ile tamamladığını söyleyerek, “Dolayısıyla giderek artan bir iş yükü, büyük bir fedakarlıkla omuzlandı” dedi. 
Soylu sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Hem Türkiye hem de dünya eskisi gibi değil. Sorumluluklar daha fazla, riskler daha fazla ama buna karşın Türkiye’nin kapasitesi de gücü de daha fazla. Her şeyden önce Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ortaya koyduğu stratejik aklı daha fazla. İnşallah sizler de bu çerçeve içinde, bugüne kadar devlet hizmetinde edindiğiniz bilgi ve tecrübeyi, kabiliyetlerinizi bu tablo içinde çok farklı bir noktaya taşımış olacaksınız. Ben bu vesileyle, her birinize başarılar diliyorum. Bizim çok güzel bir duamız vardır; ‘Allah utandırmasın’ deriz. İşin özü de bana göre budur. Sorumluluklarımızda başarısız olmamak, milletimize ve Cenab-ı Hakk’ın huzurunda mahcup olmamak, bu işin özüdür. Ben sizlerin muvaffak olacağına, aziz milletimizin ve Cenab-ı Hakk’ın huzurunda yüzünüzün ak olacağına inanıyorum.” 

FOTOĞRAFLI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!