Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bakanlık: Batan gemide 6 kişi sağ kurtarıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANKARA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı’nca, Bartın’da batan Palau bayraklı ‘Arvın’ isimli gemiyi arama-kurtarma çalışmalarında 12 personelden 6’sının sağ kurtarıldığı, 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün 12.35’te Uydu Yardımlı Arama Kurtarma Sisteminden alınan tehlike sinyaline istinaden yapılan araştırmada, Palau bayraklı ‘Arvın’ isimli geminin battığı bilgisine ulaşıldığı bildirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından bölgeye arama kurtarma unsurlarının sevk edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
“Olumsuz hava şartları sebebi ile 15.01.2020 tarihinde Bartın Liman Başkanlığımız idari sahasında demirleyen söz konusu gemi, 17.01.2020 tarihi saat 12.35’te demirli olduğu bölgede kırılarak batmıştır. Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi kaza sonrası geminin işleteni olduğu tespit edilen Ukrayna’da yerleşik firma yetkilileri ile irtibata geçmiş ve şirket yetkilisinden alınan bilgide gemide 12 personelin bulunduğu bilgisi alınmıştır.  Bulgaristan’ın Burgaz limanına giden Arvın gemisi için bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarında toplam 12 personelden şu ana kadar 6 kişi sağ olarak kurtarılmış olup 2 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştır. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup geminin diğer personelini kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir.”
Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, olay yerine 1 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timinin görevlendirildiği, bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

 

 

 

 

 

Reklam Alanı

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!