Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bartın’da kayıp 5 mürettebat için çalışmalar sürüyor(2)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

VALİ GÜNER: YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE ÇALIŞMALAR KARADAN SÜRÜYOR
Bartın’da batan kuru yük gemisinin ardından kayıp 5 kişi için arama çalışmaları, yoğun kar yağışı altında devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD ve jandarma ekipleri, arama çalışmalarını Mugada sahili bölgesinde yoğunlaştırdı. Dün görülen, ancak bota alınamayan iki kişinin cesedinin bu bölgeye sürüklendiği tahmin ediliyor. Bartın Valisi Sinan Güner de çalışmaları Mugada sahilinden takip etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle denizde arama yapılamadığını, çalışmaların karadan devam ettiğini belirten Vali Güner, şöyle konuştu:
“Yoğun kar fırtınası ve tipi var. Helikopter Amasra’da bekliyor ancak bu hava şartlarında havalanması mümkün değil. Deniz unsurları da bu havada çıkamıyor. Dün büyük bir cesaret ve sorumluluk örneğiyle bot çıkmıştı ama bugün onu da çıkartamıyoruz. Şu an tek karadan arama faaliyeti kaldı. Onu yapıyoruz. Denizcilik hesaplarına göre Mugada sahili mevkiine sürüklenmeleri yüksek ihtimal. Biz de bu bölgede çalışmalarımızı yapıyoruz.”
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince dün görülen, ancak bota alınamayan 2 cesedin, Mugada sahiline sürüklendiği konusunda görgü tanıkları olduğunu ifade eden Vali Güner, “Dün görgü tanıkları köylüler iki ceset gördüklerini ifade ettiler. Çok zor bir bölge. Bölgenin bir kısmında kara ulaşımı ve yaya ulaşımı olmayan bir yer var. Ancak Sahil Güvenlik ekiplerimiz ve AFAD ekipleri 1,5 saat süren yürüyüşle bu bölgeyi de tarayacak. Bizim hesaplarımıza göre 2 kişinin orada olması gerekiyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!