Reklam Alanı
Reklam Alanı

Başkent’te ‘Rize’ günleri

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Nursima ÖZONUR- Kaan ULU/ ANKARA, (DHA)- ANKARA’da Rizeliler Federasyonu tarafından 4’üncü ‘Rize Muhlama Günleri’ düzenlendi.
Altınpark Anfa’da 23 Eylül’de başlayan 4’üncü Rize Muhlama Günlerinde, yöresel ürünler ve lezzetler sergilenirken, memleket sevdalıları da tulum ve kemençe eşliliğinde horon çekti. Rizeliler Federasyonu Başkanı İdris Kansızoğlu, fuar alanına gelen her vatandaşın HES kodunun sorgulandığını, stantları pandemiye göre ayarladıklarını, maske, mesafe ve hijyen koşullarına önem vererek etkinliği düzenlediklerini kaydetti. Kansızoğlu, Rize’nin muhlamasının meşhur olduğunu belirterek, “Tüm hemşerilerimizi ve başkentlileri Rize simidi yemeye, muhlamamızın tadına bakmaya, balımızın lezzetine varmaya, taze hamsimizde yemeye davet ediyoruz” dedi. 
‘FİYATI 35 BİN EURO’
Atilla Yusuf Özcan, bal üreticisi ve bal koleksiyoncusu olduğunu belirterek, koleksiyonunda 436 çeşit balı olduğunu söyledi. Özcan, fuara 65 çeşit bal getirebildiğini, fiyatlarının 100 Euro’dan başlayıp 5 bin Euroya kadar çıktığını söyledi. Özcan, ‘peri’ balının 4 bin 800 çiçekten oluştuğunu söyleyerek, “Bu balı bir mağarada bulduk. Arısı sönmüş sadece peteği ve balı kalmış bal. ‘Peri’ balı dedik buna. Özelliği ise mağaralarda kayalarda olan minerali önce propolis çekiyor sonra bal çekiyor. Vitamini yüksek ve mineralli bal haline geliyor böylece. Mağarada olduğundan çok daha değerli hale geliyor. Yurt içindeki fiyatımız 5 bin Euro. Bal borsasındaki fiyatı ise 35 bin Euro. Bu balımızı 2011 yılında aldılar ve 35 bin Euro’dan satışa çıkardılar, Fransa bal borsasında. Açılışını böyle başlattıkları için bal borsasında fiyatı bu şekilde” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!