Reklam Alanı
Reklam Alanı

Batman’da erken bağ budama

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BATMAN’ın üzümüyle meşhur Gercüş ilçesinde, ağaçları çiçeklenen çiftçiler, bağları budamaya başladı. Üzüm bağlarının budanmasıyla ağaçların bakımını yapmaya başlayan çiftçiler, hummalı çalışma yürütüyor. Budamayı üzüm ağaçlarının kuvvetlenmesi ve veriminin artması için yaptıklarını anlatan çiftçi Mehmet Selim Temiz, ”Bu yıl budamaya erken başladık. Geçen senelere göre bu sene badem ağaçları erken çiçek açtı” dedi.

Gercüş ilçesindeki çiftçilerin bağ budama mesaisi başladı. Üzümüyle meşhur ilçedeki çiftçiler bu yıl bağ budamanın erken başladığını aktardı. Üzüm bağlarının budanmasıyla ağaçların bakımını yapmaya başlayan çiftçiler, hummalı bir çalışma içerisinde. Bu yıl bağ budamanın erken başladığını söyleyen çiftçi Mehmet Selim Temiz, “Bu yıl budamaya erken başladık. Geçen senelere göre bu sene badem ağaçları erken çiçek açtı. Hava sıcaklıkları bizim bu bölgede biraz daha yüksektir. 55 yaşındayım ilk kez budamanın erken yapıldığını görüyorum” dedi.

Çiftçilerden İslam Beyaz ise erken budamanın nedeni sıcak havalardan kaynaklandığını ifade ederek, “Sıcak hava artmaya başladı bu yüzden erken başladık budamaya. Badem ağaçları da erken çiçek açmış. Bağımızda bulunan asma dallarda bulunan gözler açılmadan bizim budamamız gerekiyor yoksa budama bir işe yaramaz. Havalar sıcak olduğundan dolayı ve üzüm asmaları gözünü açmadan bizim budama yapmamız gerekir bu nedenle budamayı 20 gün erken başlattık” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Badem ağaçları çiçekleri
-Bağ budaması yapan çiftçiler
-Çiftçiler ile röportaj
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Remziye ÖNER/GERCÜŞ(Batman),(DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!