Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bayramda da hayvanlara aşı ve küpeleme yapıyorlar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Barış KUL/ERCİŞ(Van), (DHA)-VAN’ın Erciş ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde çalışan veteriner hekimler, bayramda da yaylaya çıkış öncesi hayvanların sağlığını korumak amacıyla ev ev gezip küçük ve büyükbaş hayvanlara aşı ve küpeleme yapıyor.
Hayvan varlığı bakımından yaklaşık 200 bin küçük ve 40 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu Van’ın Erciş İlçesi’nde yayla sezonun başlamasıyla aşı ve küpeleme çalışmaları da hız kazandı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler Bekir Bora, Murat Erten ve Latif Çetin, bayram tatilini bir kenara bırakıp ev ev gezip aşılama ve küpeleme çalışmasını sürdürüyor.
‘BAŞVURDUK, GELDİLER
Yaylaya çıkış öncesi hayvanların sağlığını korumak amacıyla yapılan aşılama ve küpeleme çalışması hayvancılık yapan vatandaşları mutlu etti. İlçeye bağlı Yukarı Işıklı Mahallesi’nde 30 yıldır hayvancılık yapan 4 çocuk babası Ejder Ünal (42), yayla sezonu başladığı için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne aşı yapılması konusunda müracaatta bulunduklarını söyledi. Ünal, “Onlarda müracaatımıza yönelik çalışma başattı. Bugün bayramının birinci günü ve 3 veteriner hekim arkadaşımız bayram tatili yapmadan gelip mahallemizde bulunan hayvanlara aşı ve küpeleme yaptılar. Allah devletimizden razı olsun.” dedi. 

FOTOĞRAFLI
 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!