Beklenen an geldi! Karşınızda iPhone 13

beklenen-an-geldi-karsinizda-iphone-13-HdF74jqQ.jpg

Apple’ın sıradaki iPhone serisini tanıtacağı etkinlik bir süredir bekleniyordu. Uzun süredir gündemden düşmeyen ve söylentilerin dönüp durduğu iPhone 13 serisi için etkinlik nihayet gerçekleşti. iPhone 13, yeni seri Apple cihazlardan beklenen tüm özelliklere sahip diyebiliriz. iPhone 13, daha büyük batarya ve gelişmiş kamera sunuyor.

Tasarım anlamında daha küçük çentiklere sahip olan iPhone 13 kulaklık hoparlöründe de yer değişikliğine gitmiş. Cihazda kulaklık hoparlörü de üst çerçeveye taşınmış durumda. Akıllı telefon, 5,35 mm yüksekliğinde ve 26,8 mm genişliğinde bir çentiğe sahip.

iPhone 13 ve iPhone 13 Mini tanıtıldı! İşte özellikleri

iPhone 13 modeli düşük güç tüketimli ve 120 Hz yenileme hızına sahip LTPO arka panel teknolojisine sahip OLED ekranlarla duyuruldu. iPhone 13’ün, Apple Watch’a benzer bir özellikle her zaman açık bir ekranla gelebileceği zaten konuşuluyordu. Buna göre cihazda ekran kapalı durumdayken bile tarih, saat ve bildirimler gibi bazı veriler iPhone ekranında görüntülenebilecek.

Yeni iPhone 13 serisine güç verecek olan yonga seti, A15 Bionic olarak karşımıza çıkıyor. iPhone 13 Pro kamera kısmında da kullanıcıları memnun edecek. Cihaz em ultra geniş kameralar, hem de daha geniş sensörlere sahip. Lidar tarayıcı artık sadece Pro modellerde değil tüm modellerde olacak. Yani iPhone 13 ve iPhone 13 Mini kamerasında Lidar teknolojisi görebilirsiniz. iPhone 13 serisi 128 GB, 256 GB ve 512 GB varyantlarında satışa çıkıyor.

iPhone 13 Mini’ye gelecek olursak, A15 Bionic yonga setine sahip akıllı telefon 12 MP kamera ile piyasaya sürüldü. Yine Lidar teknolojisine sahip cihaz iPhone kameralarındaki farkı hissettirecek. Batarya tarafında 2406 mAh karşımıza çıkıyor. iPhone 13 mini, iOS 15 tabanlı ve 64 GB dahili depolama alanı içeriyor. iPhone 13 mini, Nano-SIM ve eSIM kartlarını kabul eden bir çift SIM destekli cep telefonu olarak piyasaya sürüldü. Renk seçenekleri olarak ise Siyah, Mavi, Pembe, Mor, Beyaz karşımıza çıkıyor.

Kaynak: Teknolojioku

Exit mobile version