Reklam Alanı
Reklam Alanı

Besicilik yapan Arzu: Çoban bulmakta zorlanıyoruz

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Metin DEĞİRMENCİ/ YEŞİLHİSAR, (Kayseri),(DHA)- KAYSERİ’nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan besicilik yapan Arzu Metin (39), çoban bulmakta güçlük yaşadıklarını belirterek, “Yabanca çoban çalıştırmak istediğimizde ise birtakım sıkıntılara girebiliyoruz” dedi.
Yeşilhisar ilçesi Keşlik Mahallesi’nde yaşayan Arzu Metin, 6 yaşından itibaren besicilik yapan babası Fevzi Metin’le birlikte hayvanlarla ilgilendi. Babasının yaşlanmasıyla besiciliği tek başına yapmaya başlayan Metin, 300 koyununun bulunduğu sürüyle geçimini sağlıyor.
Besiciliğin zor ama güzel olduğunu belirten Metin, “Severek yapınca daha da güzel oluyor. Köy yerlerinde bu işe çocuk yaşta başlanıyor. Ben de bu işi 6 yaşımdan beri yapıyorum. Ablamla birlikte yapıyorduk, evlenince tek başıma yapmaya devam ettim. Yıllardır bu işle meşgulüm. ‘Baba mesleğini devam ettireceğim’ dedim. Çok seviyordum. Başka bir şeyi düşünemedim. Çok memnunum. Hiçbir sıkıntım yok” dedi.
Çoban bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Metin, “Son dönemde devlet, krediler ve farklı yardımlarla destek veriyor. Şu an çoban çok büyük bir problem. Çoban bulmamız çok güç. Yabancı çoban çalıştırmak istediğimiz de ise birtakım sıkıntılara girebiliyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!