Reklam Alanı
Reklam Alanı

Bingöl’de, yaban hayvanları için askıda ekmek

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), (DHA)- BİNGÖL’ün Karlıova ilçesine bağlı Dörtyol köyünde yaşayanlar, yaban hayvanları için askıda ekmek uygulamasını başlattı. Yoğun kar yağışları sonrası yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için köylüler, ağaç ve kaya diplerine ekmek bıraktı. Köy halkından Kerem Beyaz, “Yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanların birçoğu açlıktan telef oluyor. Her sabah ormanlık alana geliyorum ve ağaçların dallarına ekmek bırakıyorum” dedi.  
Karlıova ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Dörtyol köyü sakinleri, yaban hayvanlar için askıda ekmek uygulamasını başlattı. Yoğun kar yağışı sonrasında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlar için köylüler ağaçlara ve kaya diplerine ekmek bırakıyor. Yaklaşık bir haftadır bu uygulamayla yabani hayvanların aç kalmaması için çaba sarf eden köy sakinleri, bu uygulamanın her yerde yapılması gerektiğini ifade etti.
Yaban hayvanları için köylerine 2 kilometre uzaklıkta bulunan ormanlık alanda ağaç dallarına ve kaya diplerine ekmek bıraktıklarını söyleyen Dörtyol köyü sakinlerinden Kerem Beyaz, “Köyümüze yaklaşık 1 metre kar yağdı. Yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanların birçoğu açlıktan telef oluyor. Her sabah ormanlık alana geliyorum ve ağaçların dallarına ekmek bırakıyorum. Herkesi bu konuda duyarlı olmalarını bekliyorum. Lütfen bu kış günü yaban hayvanları unutmayalım” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!