Reklam Alanı
Reklam Alanı

BoE / Ramsden: Toparlanma için dijital finansman çok önemli

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 21 Nisan (DHA) – İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, ekonominin Covid-19 pandemisi kaynaklı krizden toparlanmasında, dijital finansmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.
Covid-19 pandemisinin birçok alışkanlığı değiştirdiğini vurgulayan Ramsden, birçok hizmete olduğu gibi, finansmana da evlerden ulaşabilme beklentilerinin de bunlar arasında olduğuna işaret etti.
Bu kapsamda, finansal teknoloji (fintech) sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların da büyük önem taşıdığının altını çizen Ramsden, içinde bulunduğumuz krizin “dijitalleşmedeki hıza daha da hız kazandırdığına” dikkat çekti.
Remsden, BoE’nin de süreci hızlandırmak için, bir yandan “fiziki altyapıyı” ve “sistemin temel parçalarını doğrudan” sağlarken, “düzenleme, yasalar, kurallar ve standartları” da hazırlamaktan  “gurur duyduğunu” söyledi. 
Bankanın uzun süredir, desteklediği küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanı için (KOBİ) önemli gördüğü  “verinin evrensel standartlarının aktif bir savunucusu olduğunu” vurgulayan Ramsden, fintech’in “geniş ve dinamik bir sektör” olduğunu ve yetkilileri buna desteklerini artırmaya çağırdı.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!