Reklam Alanı
Reklam Alanı

BOĞAZİÇİ PROTESTOLARINDA 97 ŞÜPHELİ HAKKINDA DAVA AÇILDI; 6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ahmet YEŞİLMEN/ İSTANBUL (DHA),BOĞAZİÇİ Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı, 1 Şubat günü düzenlenen protestolara katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 108 kişiden 97’si hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.
İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından bazı sivil toplum kuruluşları ile topluluklar tarafından  Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önü ve çevresinden toplantı, yürüyüş, basın açıklaması yapılması yönünde çağrılarda bulunulduğu, 1 Şubat günü, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana kapısında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapılacağı şeklinde paylaşımlar olduğunun tespit edildiği ifade edildi.
İddianamede, üniversitenin Güney Kampüs kapısı önündeki 3 farklı noktada gösteri yapan öğrencilerin polis müdahalesiyle dağıltıldığı anlatıldı. Gözaltına alınan 108 şüphelinin ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirilen iddianamede, 1 şüphelinin 18 yaşından küçük  olduğu belirtilip, 10 şüphelinin dosyalarının ayrıldığı anlatıldı. 
İddianamede daha önceki olaylarda gözaltına alınan öğrencilerin avukatı Ezgi Önalan’ın da aralarında bulunduğu 97 şüpheli hakkında “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmamak Sureti ile 2911 Sayılı Yasa’ya Muhalefet” suçlarından 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Öte yandan iddianamede şüphelilerin ifadelerine de yer verildi. Şüphelilerden Bünyamin Utuş’un polise verdiği ifadesinde, “Üniversiteleri ilgilendiren bir durum olduğundan, rektörün seçilme şekline karşı olduğumdan dolayı katılmak istedim. Zaten daha katılamadan açıklamanın olacağı alana varmadan polis ablukası ile karşılaştık. Ben daha ne olduğunu anlamadan iki polis beni kollarımdan tutarak kalabalığın sol tarafına doğru çekerek, yere yatırdı. Polislerden biri ayağıma basarak gözaltına almaya çalıştı. Daha sonra hastaneye götürüldüm. Hastanede doktorla başbaşa kalmama ve olayı anlatmama polisler izin vermedi. Suçlamaları kabul etmiyorum” dediği kaydedildi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!