Reklam Alanı
Reklam Alanı

Borsa İstanbul, altının tüm adımlarını kontrol edecek

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kıymetli maden ve kambiyo mevzuatında yaptığı yeni düzenlemeyle birlikte Borsa İstanbul altının madenden çıkış aşamasından nihai tüketiciye ulaşıncaya kadarki tüm adımlarını kontrol edip kayıt altına alacak.

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kıymetli maden ve kambiyo mevzuatında yaptığı yeni düzenlemelerle önemli görevler üstlenen Borsa İstanbul, altın piyasasında iç kontrol, denetim ve sorumlu tedarik zinciri için gerekli çalışmaları tamamladı.

Mevzuattaki yeni düzenlemelerle altın ithalatı ve ticaretinde oluşturulacak denetim mekanizması ile Türkiye’nin uluslararası merkez olması yolunda önemli bir adım atıldığı belirtilen açıklamada, “Borsa İstanbul, düzenlemelerle birlikte oluşturacağı sorumlu altın tedarik zinciri ile altının madenden çıkış aşamasından nihai tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm adımlarını kontrol edebilecek ve kayıt altına alacak. Bu yapısal dönüşümle birlikte şeffaf, etkin bir piyasa tesis edilmesi ve piyasanın en üst uluslararası standartlara kavuşması hedeflenmiştir” denildi.

Bakanlığın son dönemde hayata geçirdiği uluslararası alanda kabul gören sorumlu altın tedarik zinciri uygulamaları ve diğer düzenlemelerle altın piyasasında kontrol, denetim ve raporlama uygulamalarına farklı bir bakış açısı geliştirme yönünde irade ortaya koyulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yetkilendirmesi sonucunda; Borsa İstanbul bu alanda yapacağı düzenlemeler ile piyasa standartlarını daha da yüksek seviyelere taşıyacak. Dünyanın ilk spot borsalarından birini kuran, yüzlerce yıllık altın ve sarrafiye kültürüne sahip ve halihazırda 40,000’in üzerindeki kuyumcu noktasıyla dünyanın en önemli birkaç mücevher ve altın sikke üreticisinden biri olan ülkemizde, altın ithalatının daha güvenilir ticari standartlara kavuşturulması hedeflenmiştir. Uluslararası saklama merkezi olma yolunda da önemli bir adım olarak gördüğümüz düzenlemelerin sektörün global standartlara erişmesinde de önem arz ettiğini düşünüyoruz.”

Kaynak: Dünya

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!