Reklam Alanı
Reklam Alanı

Büyükçay Deresi’nde kefaller üreme döneminde

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesindeki Büyükçay Deresi, ıslah edilip, temizlendikten sonra balıkların çoğaldığı alana dönüştü. Yüksekova Belediyesi Veterineri Hekim Kaçan, üremek için akıntının tersine yüzen tatlı su kefallerinin avlanmaması gerektiğini söyledi. 
Van Gölü’nde yaşayan inci kefallerinin tatlı sulara doğru çıktığı üreme yolculuğu sürerken, benzer durum da Yüksekova’da yaşanmaya başladı. İlçe merkezi ve Yeşildere Mahallesi’nden geçen evsel atıklar nedeniyle pis kokular yayıp, kötü görüntü sunan Büyükçay Deresi’nde belediye, 2 yıl önce dönüşüm projesi kapsamında çalışma başlattı. Bu kapsamda dere yatağı, çöplerden ve evsel atıklardan kurtarılıp, ıslah edildi, yapılan çalışmalar ise kasım ayında tamamlandı. Suyun temizlenip, berraklaşmasıyla da derede balıklar, yüzmeye başladı. Van Gölü’nde yaşayan inci kefalleri gibi Büyükçay Deresi’ndeki tatlı su kefalleri de üremek için akıntının tersine yüzerek, görsel şölen sunuyor.
Yüksekova Belediyesi veterineri Hekim Kaçan, tatlı su kefallerinin üreme zamanı olduğunu ve nisan-temmuz döneminde avlanmamaları gerektiğini belirterek, “20 yıldır ilçemizden geçen Büyükçay Deresi maalesef kötü kullanıldı. Çöp, evsel atıklar ve banyo atıkları nedeniyle kötü bir duruma gelmişti. Yapılan çalışmalarla birlikte deremiz temiz kokmaya, berraklaşmaya başladı. Bununla birlikte de balıkları görmeye başladık. Vatandaşlarımızdan ricamız, üreme dönemi olduğu için bu balıkları avlamamalarıdır” dedi. 

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!