Reklam Alanı
Reklam Alanı

Çardak görünümlü mezar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Nusret DURUR/ŞAVŞAT, (Artvin), (DHA)- ARTVİN’in Şavşat ilçesinde marangozluk yapan Tayfun Ocak, yıllar önce vefat eden kendisi gibi marangoz olan babası Nazım Ocak için ahşaptan çatılı mezarlık yaptı. Mezar uzaktan çardağa benzerken, Tayfun Ocak, “Benim de çocuklarıma vasiyetimdir, ben öldüğüm zaman mezarımın ahşaptan olmasını istiyorum” dedi.
Şavşat ilçesine bağlı Veli köyünde yaşayan marangoz Tayfun Ocak, 1994 yılında hayatını kaybeden babası Nazım Ocak için ahşaptan mezarlık yapmaya karar verdi. Mermerden yapılan mezarlıklardan farklı olan ahşap mezarlığa çatı da yapıldı. Uzaktan bakılınca çardağı anımsatan mezarlık, görenlerin de dikkatini çekiyor. Ocak, kendisi gibi marangoz olan babası için böyle bir hatıra bırakmak istediklerini ifade etti.
‘MEZARININ ÜZERİNDE ÇATI VAR’
Marangozluk mesleğiyle ilgili tüm incelikleri babası Nazım Ocak’ta öğrendiğini anlatan Tayfun Ocak, “Babam bu işi çok severek yapardı. Hayatını kaybedince kendisine bir mezar yaptık ve üzerini de kapattık. Aslında herhangi bir vasiyeti yoktu, ahşaptan bir mezarlık yapmaya karar verdik. Yeni bir şey tasarladık ve yaptık. Mezarının üzerinde çatı var, çatının olmasında herhangi bir sıkıntı yok, mezarların üzerinde çatı olabilir. Babam usta bir marangozdu, Şavşat evlerinin çoğunu babam yapmıştır, onun anısına marangoz anısı olarak ahşaptan bir mezarlık yaptık. Benim de çocuklarıma vasiyetimdir, ben öldüğüm zaman mezarımın ahşaptan olmasını istiyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!