Reklam Alanı
Reklam Alanı

Çavuşoğlu: Alanya ve Antalya’mızı eğitim merkezi haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz (2)

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

’10 TANE SAYGISIZ BÜYÜKELÇİNİN HADLERİNİ BİLDİRDİK’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka Alanya Fahri Konsolosluğu’nun açılışına katıldı. Bakan Çavuşoğlu, Sri Lanka ile siyasi ilişkilerin çok iyi olduğunu, ekonomi, kültür gibi birçok alanda ilişkileri daha da geliştirme potansiyelinin olduğu bir ülke olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerden bahseden Çavuşoğlu, ticaret hacminin 500 milyon dolara çıkartılması için gayret sarf edildiğini, potansiyelin ise aslında 1 milyar dolar olduğunu kaydetti.
Halklar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi bakımından fahri konsolosların önemli rol oynadığını ve oynayacağını düşündüğünü kaydeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
“Türkiye’de çok sayıda fahri konsolos var. Alanya’da fahri konsolos sayımız artıyor. Çünkü Türkiye’nin dünyaya açılan bir kapısıdır Alanya. Ama fahri konsolosluklar sadece bir araca diplomatik plaka takmaktan ibaret değildir. Sorumlulukları, yükümlülükleri vardır. Hem temsil ettiği hem de ülkemize karşı sorumlukları vardır. O nedenle önümüzdeki süreçte, biz de yurt dışında fahri konsolosluklarımızdan çok daha etkin faydalanacağız. Fahri konsoloslarla ilgili hem yurt dışı hem Türkiye’de bir toplantı yapacağız. O ülkelerin büyükelçilerini de çağıracağız, bizim yurt dışındaki fahri konsoloslarımızla bir araya getireceğiz. Özellikle ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinde çok önemli rolleri var” dedi.
Fahri konsolosların temsil ettiği ülke ve ülkemize karşı sorumluluğun ciddiyeti içinde faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğini aktaran Çavuşoğlu, “Yani ne yapacağını ve ne yapmayacağını çok iyi bilmesi gerekiyor. Bunlara uyan oluyor, uymayan oluyor. En son bir fahri konsolos Beşiktaş’ımızın yurt dışında oynadığı bir maç öncesi, kendi takımımızı rencide edecek açıklamalarda bulundu. Son derece çirkin, uyardığımız halde bu paylaşımını silmedi, biz de fahri konsolosluk işlemini durdurduk, iptal ettik. Yani ülkemize ve o ülkeye yakışmayacak davranışlardan da kaçınması gerekiyor. En son 10 tane saygısız büyükelçinin de ülkemize yönelik bir ültimatom verme teşebbüsü oldu. Hadlerini bildirdik, geri adım attırdık. O yüzden gerek kariyer diplomatları gerekse fahri konsolosların bu yükümlülükleri çok iyi bilmesi gerekiyor” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!