Reklam Alanı
Reklam Alanı

Çıldır Gölü, çözülmeye başladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN, (DHA)- KIŞIN dondurucu soğuk nedeniyle yüzeyi yaklaşık 1 metre buzla kaplanan, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ikinci gölü Çıldır Gölü’nde çözülme başladı.
Denizden 1959 metre yükseklikte, Kars ile Ardahan arasında kalan Çıldır Gölü’nün yüzeyinde, aralıkta hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 20-25 dereceye kadar düşmesiyle başlayan buzlanma, nisanda çözülmeye başladı. Kışın araç ve atlı kızaklar ile üzerinde gezilen Çıldır Gölü’nde havaların ısınmasıyla eriyen buzlar, rüzgarın da etkisiyle sahile vurdu. 
Sahil kenarındaki buz parçaları üzerinde gezen Atalay Uzunkaya, “Çıldır Gölü çözülmeye başladı. Donarken kükrediği gibi çözülürken de kükreyerek çözülür. Çıldır Gölü’nün buzu çözüldüğü zaman bir kalıptan çıkmış gibi pırlanta gibi ter temiz buzullar oluşuyor, 2-3 güne kalmaz buzların sürtüşmesiyle tamamen erir. Bizler de kızaklarımız yerine kayıklarımızı göle indirip yerli ve yabancı turistlerimizi göl üstünde gezdireceğiz. Çıldır Gölü her mevsim ayrı güzel, seyrine doyum olmuyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!