Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı 18 Gün Tam Kapama

cumhurbaşkanıerdoğan-açıkladı-tam-kapama

SON DAKİKA 18 GÜN TAM KAPANMA İŞTE O AÇIKLAMA - KORONA - HABER - NEWS - KABİNE TOPLANTISI -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs sabah 05.00’e kadar sürecek tam kapanmaya geçiyoruz.” dedi. Erdoğan, tüm kurumlarda eğitimlere ara verileceğini ve yüz yüze sınavların yapılmayacağını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

– (Kabineden ayrılan bakanlar) Bu arkadaşlarımızla ilgili sosyal medyada yürütülen linç kampanyalarını kınıyorum. Gerektiğinde birikimlerinden istifade etmeyi sürdüreceğiz.

– (Birleşmiş Milletler Toplantısı) Toplantının sonucu ne olursa olsun Kıbrıs Türk kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz.

– Son operasyonda görev alan askerlerimizin alnından öpüyorum. Sınırlarımız ötesinde de herhangi bir terör oluşumuna izin vermeyeceğiz.

– ABD Başkanı Biden, 24 Nisan günü yayımladığı mesajda mesnetsiz, haksız ve hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır. Bizi ziyadesiyle üzdü.

– (1915 olayları) Bu işin ortaya çıkarılması tarihçilere bırakılmalıdır, siyasetçilere değil.

– 24 Nisan’da insani trajedi bakımından hiçbir şey olmamıştır.

-Soykırım diyorsanız aynaya bakıp değerlendirmeniz lazım. İşte Karabağ bütün gerçeklerle ortada. Kızılderili meselesini hiç söylemiyorum.

– Soykırım kavramı geriye doğru işletilemeyecek şekilde 1948 ve sonrasına aittir. Ortada tarihçilerin üzerinde uzlaştığı somut deliller yok. Bunlar için mahkeme kararları olması gerekir. Ermeni iddiaları ile ilgili ortada herhangi bir somut delil de yok. ABD’nin attığı bu yanlış adımdan bir an önce dönmesini ümit ediyorum. Bizim Ermeni toplumuyla hiçbir sorunumuz sıkıntımız yoktur.

– Biden ile Haziran ayında kararlaştırdığımız görüşmede bunları yüz yüze konuşarak ilişkilerimizde yeni bir dönemin kapılarını aralayacağımıza inanıyorum.

-29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp 17 Mayıs sabah 05.00’e kadar sürecek tam kapanmaya geçiyoruz.

 

Exit mobile version