Reklam Alanı
Reklam Alanı

Cumhurbaşkanlığı açıkladı! Yerli Google, Apple ve Facebook geliyor!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, teknolojik gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Teknoloji devi şirketlerin yerli ve milli muadillerinin yapılmasını amaçladıklarını söyleyen Koç, çarpıcı ifadeler kullandı. Buna göre Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft ile benzer kalitede işler çıkartabilecek yerli ve milli teknoloji devlerinin ortaya çıkması sağlanacak. Yani en azından temel hedef bu olarak gözüküyor.

Cumhurbaşkanlığı açıkladı! Yerli Google, Apple ve Facebook geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, dünya GAFAM’dan büyüktür diyerek bu konuda ne kadar iddialı olduklarını da ortaya koydu. Koç;

“Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman diyor ya, ‘Dünya beşten büyüktür’diye, ben de dijital anlamda onun bir benzerini söylüyorum: Dünya GAFAM’dan büyüktür. GAFAM, yani Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft. Google, bizim bütün arama sistemlerimizi biliyor. Apple hem bilgisayarımızı hem telefonumuzu biliyor. Biyometrik verilerimizin dışında parmak izlerimizi de aldı. Facebook, kimi sevip sevmediğimizi ne yeyip ne içtiğimizi bile biliyor. Amazon, nasıl alışveriş yaptığımızı, hangi filmleri izlediğimizi neyi sevip sevmediğimizi biliyor. Microsoft, kullandığımız bütün işletim sistemlerimizin bilgisine sahip.” ifadelerini kullandı.

Reklam Alanı

Şirketlerin bu denli büyük bir veri bilgisine sahipken özgürlük ve demokrasiden bahsedilemeyeceğini söyleyen Koç, sözlerini “Çünkü bu beş firma sizinle alakalı birçok devletin bildiği bilgiden daha fazlasını biliyor. Eğer bu firmalar ellerindeki bütün verileri birbirleriyle paylaşsalar halimiz harap olur. Bu anlamda bakıldığında veri güvenliği bizim sınırlarımızın güvenliği kadar önemli ve önceliklidir” diyerek noktaladı.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!