Reklam Alanı
Reklam Alanı

Deniz yüzeyindeki anıt mezarda ‘fotoğraf’ turizmi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA) – ANTALYA’nın Demre ilçesine bağlı Kekova’nın merkezi Üçağız Mahallesi’nde deniz yüzeyindeki anıt mezar, tatilcilerin ilgi odağı oldu. Yerli ve yabancı turistler, Likya dönemine ait lahit önünde bol bol fotoğraf çektirdi.
Kekova ile Kaleköy’ün simgesi, milattan sonra 5’inci yüzyıldan kalma Likya döneminden bugüne ulaşan lahitin bulunduğu sahil, turistlerin cazibe merkezi haline geldi. Türkiye’nin tanıtım kataloglarındaki fotoğraf ile hafızalara kazınan lahit, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Antalya İl Kültür Müdürlüğü tarafından yaklaşık 10 yıl önce restore edildikten sonra eski görünümüne kavuşan lahitin bulunduğu sahil, fotoğraf çektirmek isteyenlerle dolup taştı.
Kekova’ya gelen yerli ve yabancı turistler, Likya dönemi lahiti etrafında yüzüp, fotoğraf çektiriyor. Bazıları da kano gezisinde anıt mezarı ziyaret ediyor. Birçok yerli ve yabancı turist, denizin sığ olduğu mezara kadar suyun içinde yürümenin keyfini çıkarıyor.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!